Он је рођен у Ужицу, у музичкој породици, а у 19. години отишао је у Канаду на три месеца – и остао 32 године.

ФОТО: Принтскрин Јутјуб АС ТОН Рецордс

 

– Радио сам 18 година као финансијски планер, а задњих 15 година заједно са братом водио сам јако успешну компанију за реновације. Бавио сам се музиком и певао по целој Канади и Америци. Учествовао сам у емисији „Никад није касно“ и дошао до четвртфинала. Цео живот сам неговао и певао квалитетну музику. У Ванкувер сам доводио разне певаче, истакао бих моје омиљене, групу Легенде, а онда из жеље да људи у Канади осете шта је право уживо извођење лепе музике, довео сам Оркестар Александра Софронијевића. Имали су јако успешну турнеју по целој Канади. Након те турнеје, решио сам да се вратим у Србију и да наставим са певачком каријером. Заиста та музичка душа коју поседује не само Софра већ и цео његов оркестар, била ми је инспирација да наставим да се бавим само музиком. Продао сам кућу и јахту, а бизнис компанију оставио брату да је и даље води. Тренутно живим у Ужицу и певам по локалима, прославама и слављима – открива Драган Марковић, који је у сарадњи са Софром и снимио песму „Одлази“.

– До ове песме сам дошао преко пријатеља који је са мном у Канади свирао гитару. Аутор песме, Драган Пејић Пеја, је песму написао у свом стилу, а онда смо је вокал коуч Јелена Крстић и ја прилагодили мом гласу. А на све то аранжман Софронијевића је још више пробудио душу у овој песми – каже Драган, који планира да се потпуно посвети музици:

– Намеравам и даље да снимам песме. У Канади сам се такође бавио и производњом вина, тако да спот на коме се види море и чаша вина у мојим рукама, верно показују све што ја волим.