"Наш отац, Орентал Џејмс Симпсон, подлегао је борби са раком. Био је окружен својом децом и унуцима. Током овог периода, његова породица вас моли да поштујете њихове жеље за приватношћу и милошћу", наводи се у саопштењу, преноси америчка телевизија АБЦ.

Фото: Танјуг/АП

 

Бивши НФЛ великан О Џеј Симпсон- коме је суђено за двоструко убиство своје бивше супруге Никол Браун Симпсон и њеног пријатеља Рона Голдмана '90-их, након чега је ослобођен, преминуо је у среду у Лас Вегасу.

 

 

Кажу да је био окружен децом и унуцима када је умро у среду увече.

Фото: Танјуг/АП

 

Симпсон се последњих година наводно борио са раком простате, а његово здравље се у последње време погоршало због чега последњих неколико неколико пута био у болници.

 

 

Некадашња звезда америчког фудбала О Џеј Симпсон био је главни осумњичени за убиство у једном од најспектакуларнијих судских процеса у Америци.

Ни он, ни његова деца нису желели да говоре о ономе што се догодило 12. јуна 1994, када су Браун Симпсон и Роналд Голдман насмрт избодени.

- Нисмо дужни да се враћамо у прошлост и поново проживљавамо најстрашнији дан у нашем животу - рекао је 2019. Симпсон за АП.

О Џеј Симпсон током суђења 1994.

Према сопственим речима, више се никада неће враћати на ту тему.

Браун Симпсон и Роналд Голдман насмрт су избодени 1994. испред њене куће у Брентвуду, у Лос Анђелесу, док су Џастин и Сидни, заједничка деца Симпсонових, који су тада већ били разведени, спавала. О Џеј Симпсон је брзо осумњичен, а снимци полиције која јури његов "форд бронко" 17. јуна 1994. обишле су свет. Потера се завршила испред Симпсонове виле, где се предао. Имао је тада 46 година.

Фото: Профимедиа

 

Уследило је суђење, које је трајало осам месеци, а завршило се његовим ослобађањем. Случај је ушао у америчку историју као "суђење века". Званично се сматра нерешеним. Иако Симпсон упорно понавља да је невин, породице жртава уверене су у његову кривицу. Године 1997.

Симпсон је проглашен кривим у грађанској парници и кажњен са 33,5 милиона долара. Део његове имовине је заплењен и продат на лицитацији, али је највећи део своте остао дужан, извештава АП.