"Naš otac, Orental DŽejms Simpson, podlegao je borbi sa rakom. Bio je okružen svojom decom i unucima. Tokom ovog perioda, njegova porodica vas moli da poštujete njihove želje za privatnošću i milošću", navodi se u saopštenju, prenosi američka televizija ABC.

Foto: Tanjug/AP

 

Bivši NFL velikan O DŽej Simpson- kome je suđeno za dvostruko ubistvo svoje bivše supruge Nikol Braun Simpson i njenog prijatelja Rona Goldmana '90-ih, nakon čega je oslobođen, preminuo je u sredu u Las Vegasu.

 

 

Kažu da je bio okružen decom i unucima kada je umro u sredu uveče.

Foto: Tanjug/AP

 

Simpson se poslednjih godina navodno borio sa rakom prostate, a njegovo zdravlje se u poslednje vreme pogoršalo zbog čega poslednjih nekoliko nekoliko puta bio u bolnici.

 

 

Nekadašnja zvezda američkog fudbala O DŽej Simpson bio je glavni osumnjičeni za ubistvo u jednom od najspektakularnijih sudskih procesa u Americi.

Ni on, ni njegova deca nisu želeli da govore o onome što se dogodilo 12. juna 1994, kada su Braun Simpson i Ronald Goldman nasmrt izbodeni.

- Nismo dužni da se vraćamo u prošlost i ponovo proživljavamo najstrašniji dan u našem životu - rekao je 2019. Simpson za AP.

O DŽej Simpson tokom suđenja 1994.

Prema sopstvenim rečima, više se nikada neće vraćati na tu temu.

Braun Simpson i Ronald Goldman nasmrt su izbodeni 1994. ispred njene kuće u Brentvudu, u Los Anđelesu, dok su DŽastin i Sidni, zajednička deca Simpsonovih, koji su tada već bili razvedeni, spavala. O DŽej Simpson je brzo osumnjičen, a snimci policije koja juri njegov "ford bronko" 17. juna 1994. obišle su svet. Potera se završila ispred Simpsonove vile, gde se predao. Imao je tada 46 godina.

Foto: Profimedia

 

Usledilo je suđenje, koje je trajalo osam meseci, a završilo se njegovim oslobađanjem. Slučaj je ušao u američku istoriju kao "suđenje veka". Zvanično se smatra nerešenim. Iako Simpson uporno ponavlja da je nevin, porodice žrtava uverene su u njegovu krivicu. Godine 1997.

Simpson je proglašen krivim u građanskoj parnici i kažnjen sa 33,5 miliona dolara. Deo njegove imovine je zaplenjen i prodat na licitaciji, ali je najveći deo svote ostao dužan, izveštava AP.