"Ретроградни Меркур" једна је од најпознатијих синтагми у астрологији и за њу је чуо чак и онај ко не верује у утицај планета на наше свакодневне животе.

Најновији ретроградни плес Меркура одвија се од 1. до 25. априла и најпре је у знаку Овна, након чега ће прећи у поље Бика. Очекује се да ће највише утицати на пет хороскопских знакова, али би сви знакови Зодијака требало да буду на опрезу.

Да бисте се заштитили од дејства ретроградног Меркура, ваљало би да водите рачуна о следећем.

Фото: Профимедиа

 

 

Не водите најважније разговоре

Комуникациони проблеми главно су обележје ретроградног Меркура, а оне могу да имају огроман утицај на ваш свакодневни живот, каријеру, породицу, љубавне односе... Очекујте много "Нисам тако мислио" разговора јер је ово време конфузије, погрешног тумачења, неспоразума и појачаних емоција.

Све што можете – одложите!

Немојте доносити трајне одлуке у вези с привременим ситуацијама

Када је Меркур ретроградан, стрес и конфузија могу вас подстаћи да донесете прилично исхитрене одлуке.

Иако нема ничег лошег у повременој импулсивности, ако верујете у астрологију, ретроградни Меркур заиста није време за то!

Саветује се да се избегне било какво обавезање из ког касније не можете да се повучете лако, што подразумева потписивање уговора, пресељење у други град, велику финансијску инвестицију, улазак у озбиљну везу...

Међутим, ако ваша одлука произилази из нечега што је почело раније, односно пре ретроградности Меркура, и ако сте сигурни да сте све узели у обзир, имате мање разлога да стрепите и оклевате.

Немојте процењивати

Пошто је Меркур планета логике, током ретроградног периода ствари могу да вам делују мање јасне него што заиста јесу. Последица може бити погрешна процена тренутне стварности.

Ако одлучујете о нечему што не разумете сасвим, можете да затворите друге опције и путеве, друге идеје, па уместо чврстих процена, останите отворени за нове чињенице. Будите флексиблни током ретроградног Меркура.

Фото: Профимедиа

 

 

Не ослањајте се превише на технологију

Као и све што се тиче комуникације, технологија може да "штуца" током ретроградног Меркура.

Зато обавезно све своје обавезе запишите и на папир уместо да се уздате само у апликације, све бројеве телефона и важне адресе сачувајте у роковнику уместо да рачунате да ћете, кад вам затребају, наћи ону једну поруку итд.

Не заборавите "сенку ретрогадног Меркура", периоде пре и после

Када ретроградни Меркур технички још није почео, његов ефекат може да се осети, баш као и увреме након што се вратио директном ходу. Другим речима, у периоду пре и после, ретроградни Меркур може да истакне теме које су биле проблеми у његовом јеку. И када ретроградност прође, можете осетити да није све како треба, а ово обично траје неколико недеља, па се не опуштајте.

(Glossy)

БОНУС ВИДЕО: