Иако је енергија Овна природно ватрена и интензивна, постоји и јака исцељујућа вибрација која прати ово помрачење Сунца. То је као дашак свежег ваздуха, сигнализирајуц́и почетак новог и ревитализирајуц́ег поглавља.

Морамо да држимо своје импулсе под контролом због дуготрајних ефеката ретроградног Меркура - али упркос томе, сада је време да се упустимо у нове почетке и прихватимо путовање исцељења.

Фото: Профимедиа

 

 

Ово помрачење Сунца користи енергију Хирона, познатог као рањени исцелитељ. Хирон би могао открити начине на које смо се самосаботирали и шта је потребно да се те ране поправе. 

Енергија Овна се врти око идентитета и прихватања наше индивидуалности. Често се ограничавамо из различитих разлога, али ово помрачење нас тера да се директно позабавимо својим ранама. Иако може постојати отпор прихватању промена, судбина нуди прилику да оставимо прошлост иза себе и кренемо напред према сопственим условима.

На ове знакове ће помрачење Сунца утицати најснажније.

Ован

Помрачење Сунца куца на ваша врата, позивајући вас да повратите своју моћ. То се дешава тачно у вашем знаку, дајући вам зелено светло да прихватите своје жеље и аутентично ја. Припремите се за талас самооткривања, подсећајући вас на ваше праве способности и подстичући мотивацију да се бавите оним што вас чини целим. Осећате жељу да преправите своју гардеробу, препустите се малој малопродајној терапији или се упустите у спонтану соло авантуру? Звучи примамљиво, зар не?

Близанци

Помрачење Сунца доноси налет друштвене енергије, савршено за друштвеног лептира попут вас. Током ове сезоне Овна, можда ћете се осећати мотивисаним да преиспитате своје друштвене кругове и пријатељства, а помрачење нуди шансу да залечите све ране повезане са вашим друштвеним везама. 

Понекад се можете осећати као да носите маске и огледате се у другима, али ово помрачење вас подстиче да одустанете од чина и прихватите своје аутентично ја.

Могуће је да ова новооткривена аутентичност може довести до одвајања од неких пријатељстава или до осећаја да се више не уклапате у одређене групе - али запамтите, када се једна врата затворе, друга се отворе. Имате природну разиграност која напредује на искреним везама без страха од пресуде, па се усредсредите на неговање односа који вам омогуц́авају да будете своји. Преузмите иницијативу и зароните у нове друштвене кругове - у мору има много риба које чекају да пливају са вама.

Вага

Ваге ће током овог периода упловити у нове везе. Помрачење Сунца у Овну активира царство међуљудских веза, отварајући путеве за процват нових односа. Било да су платонски, романтични или професионални, постоји велики потенцијал за покретање нових веза и јачање постојећих. Међутим, од кључне је важности да се позабавите свим дуготрајним емоционалним ранама како бисте успоставили здраве границе и неговали праве везе. Одвојите време да се излечите и створите неопходан простор за аутентично кретање у односима.

Један изазов лежи у испитивању како доживљавате перцепцију других о вама. Иако је природно дати приоритет искуствима других људи, битно је размотрити како их доживљавате заузврат. Да ли вас заиста цене и прихватају онаквим какви јесте? Пригрлите овај погодан тренутак да негујете везе које резонују са вашим правим ја. Отворите се новим односима који су у складу са вашом аутентичношћу и вредностима.

Шкорпија

Опростите се од било каквих заосталих вибрација из астролошких изазовних прошлих година, јер ц́е их ово помрачење збрисати. Брз долазак помрачења Сунца сигнализира златну прилику да се ослободите штетних навика и рутина које могу ометати ваше савладавање заната. Ваш фокус би требало да се усмери на ваше физичко благостање и дневне рутине. Да ли пратите режим који је заиста у складу са вашим идентитетом и тежњама? Ово помрачење вас подстиче да преиспитате и ускладите своје навике како бисте боље служили својим циљевима.

Иако промене могу да прођу кроз вашу професионалну сферу, оне служе као подсетници на то како више волите да се крећете у свом пословном животу. Сматрајте ово помрачење почетком личног 21-дневног изазова, чији је циљ успостављање нове, испуњеније рутине. Било да се ради о редовним сесијама у теретани или свакодневном посвећивању времена личним пројектима ван типичних 9-5 активности, дајте приоритет активностима које негују ваше благостање и страст. Запамтите, сваки свакодневни избор обликује ваш живот у целини. Искористите овај тренутак да дате приоритет бризи о себи и поставите позорницу за уравнотеженије и испуњеније постојање.

БОНУС ВИДЕО: