Лав

Овај знак може да буде извор забаве, али они такође могу да буду свадљиви и одбрамбени. Под владавином Сунца, Лавови верују да су средиште свемира и ‘не подносе добро критике’, каже астролошка колумнисткиња Бела Нгиен. "Кад је њихов его оштећен, могу да покажу прилично лошу нарав", слаже се астролог Ракел Кубен, "али, често је ово ватрена реакција за маскирање темељних осећања бола и несигурности". Добра ствар је што је њихов бес обично пролазан. "Најчешће ће их ласкање умирити и вратити њиховом радосном карактеру", објашњава астролог Џил Лофтис.

Рак

Јесте ли изненађени што на овом списку видите осетљивог и брижног Рака? Иако не губе живце у традиционалном смислу, њихова ћудљивост може да буде једнако оштра. "Мале ствари могу да изазову њихове емоције, што доводи до напада беса", истиче Нгиен. То се обично догађа када "осећају да су сви против њих", додаје астролог Алис Смит. "Није необично да први нападну у име своје обране. Такође никад не забораве напад. Никад". 

Девица

"Љутња Девица произилази из њиховог перфекционизма", примећује Смит, "а у несавршеном свету може бити пуно тога због чега би се узнемирили!" На послу их могу хладнокрвно одбити ако траже продужење рока, или ако живите с њима, припремите се да осетите њихов бес ако сте "погрешно сложили" рубље. А кад се једном свађају, неће одустати, јер Девице су врсне у вербалној расправи.

Фото: Профимедиа

 

Јарац

Јарац је сличан Девици по томе што воли да се ствари раде на одређени начин, посебно у вези са било чим што има везе с њиховим послом или каријером. Будући да је њихова владајућа планета Сатурн, планета одлучности и нагона, овај знак је "врло тврдоглав и непоколебљив", примећује Нгиен, додајући да се "љуте када ствари не иду према њиховом плану". "На површини делују хладнокрвно, смирено и сабрано, но ипак имају опсесивне тенденције и тешко успевају да контролишу свој темперамент када се њихови строги распореди не извршавају савршено", објашњава Кубен.

Шкорпија

Мистериозна шкорпија скриваће своја права осећања по сваку цену, али кад њихов бес престане, очекујте да ће вас убости. "Лако их је повредити и прилично су осветољубиви те вам вероватно неће унапред рећи шта осећају", каже Кубен. Неће викати, уместо тога свој бес показују кроз манипулацију и подмуклост. И не очекујте да ће брзо преболети своја осећања. "Могу дуго да задрже љутњу, а измислили су изреку да је освета јело које је најбоље послужити хладно", додаје Смит.

Ован

Кад помислите на лик у цртаном филму лоше нарави - црвеног лица, из којег се дими - ово је Ован. Води их Марс, планета страсти и енергије, па када ствари не иду по плану, Ован се бори да обузда свој бес. "Као први знак зодијака, Ован је познат по нестрпљивости и кратком фитиљу", каже Нгиен. "Они имају тенденцију да прво делују, а касније размишљају када су љути".  Међутим, постоје добре вести за људе који имају посла са Овном. "Ово је знак који брзо експлодира, а затим наставља даље", каже Лофитс.

БОНУС ВИДЕО: