Небојша Човић најавио је повлачење из Црвене звезде Меридианбет. Није открио тачно када и шта је план, али је споменуо и ко би могао да га наследи и уверен је да Жељко Дрчелић може да га наследи на месту првог човека клуба.

- Мислим да сам пронашао наследника, озбиљно вам кажем. Мислим да је то Жељко Дрчелић, председник Управног одбора. Знате добро да никада нисам некога хвалио про форме, као што никада про форме нисам ни нападао. Сматрам да је Жељко човек који има довољну енергију, виспреност и простор за ефикасно приступање свему што су изазови у кошарци. Мислим да смо погодили са човеком, као и са добрим бројем људи у Управном одбору. У том скаутингу, за разлику од овог играчког, нисмо промашили. Тај скаутинг је веома битан као потенцијал, да никада не промашите или да што мање промашите. Увек ћете да машите и у том играчком скаутингу - рекао је Човић за "Меридиан спорт".

Звезда нема чему да се нада у Евролиги, док је у АБА лиги обезбедила прву позицију и предност домаћег терена. "То је веома битно, нама је сезона лоша са аспекта Евролиге. Недостајало је и среће, направили смо грешке и у скаутингу и ослањали се на искусног човека који јако добро познаје кошарку, Душка Ивановића. Шабаза Нејпира довели смо да буде први плеј, он није био ни пети. Када вам се кућа сруши на плеју, знате шта се догађа. Јаго је доведен да буде трећи организатор игре, па је постао први. Имали смо и доста повреда, нисмо имали довољан степен посвећености у скаутингу и цену тога платили смо преко Евролиге."

Јасно је да је главни циљ Звезде титула у АБА лиги. "Дошао је Сферопулос и успео је да хармонизује и хомогенизује тим који он није бирао. Не мислим ништа лоше о Душку када ово кажем, али када се већ у чаршији воде трач партије, међу онима који знају нешго о кшарци и онима који не знају. Разлог његовог одласка је једноставан, управо оно што сам рекао о селекцији. Крунски циљ је АБА лига, да би се освојила потребно је да будете први на крају лигашког дела, знамо шта се догодило прошле године. Предност домаћег терена је веома значајна. Да ли ће увек бити? Видећемо. Доста играча долази из повреда и надам се да ћемо имати комплетан тим за завршницу сезоне", закључио је Човић.

БОНУС ВИДЕО