Iako je energija Ovna prirodno vatrena i intenzivna, postoji i jaka isceljujuća vibracija koja prati ovo pomračenje Sunca. To je kao dašak svežeg vazduha, signalizirajući početak novog i revitalizirajućeg poglavlja.

Moramo da držimo svoje impulse pod kontrolom zbog dugotrajnih efekata retrogradnog Merkura - ali uprkos tome, sada je vreme da se upustimo u nove početke i prihvatimo putovanje isceljenja.

Foto: Profimedia

 

 

Ovo pomračenje Sunca koristi energiju Hirona, poznatog kao ranjeni iscelitelj. Hiron bi mogao otkriti načine na koje smo se samosabotirali i šta je potrebno da se te rane poprave. 

Energija Ovna se vrti oko identiteta i prihvatanja naše individualnosti. Često se ograničavamo iz različitih razloga, ali ovo pomračenje nas tera da se direktno pozabavimo svojim ranama. Iako može postojati otpor prihvatanju promena, sudbina nudi priliku da ostavimo prošlost iza sebe i krenemo napred prema sopstvenim uslovima.

Na ove znakove će pomračenje Sunca uticati najsnažnije.

Ovan

Pomračenje Sunca kuca na vaša vrata, pozivajući vas da povratite svoju moć. To se dešava tačno u vašem znaku, dajući vam zeleno svetlo da prihvatite svoje želje i autentično ja. Pripremite se za talas samootkrivanja, podsećajući vas na vaše prave sposobnosti i podstičući motivaciju da se bavite onim što vas čini celim. Osećate želju da prepravite svoju garderobu, prepustite se maloj maloprodajnoj terapiji ili se upustite u spontanu solo avanturu? Zvuči primamljivo, zar ne?

Blizanci

Pomračenje Sunca donosi nalet društvene energije, savršeno za društvenog leptira poput vas. Tokom ove sezone Ovna, možda ćete se osećati motivisanim da preispitate svoje društvene krugove i prijateljstva, a pomračenje nudi šansu da zalečite sve rane povezane sa vašim društvenim vezama. 

Ponekad se možete osećati kao da nosite maske i ogledate se u drugima, ali ovo pomračenje vas podstiče da odustanete od čina i prihvatite svoje autentično ja.

Moguće je da ova novootkrivena autentičnost može dovesti do odvajanja od nekih prijateljstava ili do osećaja da se više ne uklapate u određene grupe - ali zapamtite, kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Imate prirodnu razigranost koja napreduje na iskrenim vezama bez straha od presude, pa se usredsredite na negovanje odnosa koji vam omogućavaju da budete svoji. Preuzmite inicijativu i zaronite u nove društvene krugove - u moru ima mnogo riba koje čekaju da plivaju sa vama.

Vaga

Vage će tokom ovog perioda uploviti u nove veze. Pomračenje Sunca u Ovnu aktivira carstvo međuljudskih veza, otvarajući puteve za procvat novih odnosa. Bilo da su platonski, romantični ili profesionalni, postoji veliki potencijal za pokretanje novih veza i jačanje postojećih. Međutim, od ključne je važnosti da se pozabavite svim dugotrajnim emocionalnim ranama kako biste uspostavili zdrave granice i negovali prave veze. Odvojite vreme da se izlečite i stvorite neophodan prostor za autentično kretanje u odnosima.

Jedan izazov leži u ispitivanju kako doživljavate percepciju drugih o vama. Iako je prirodno dati prioritet iskustvima drugih ljudi, bitno je razmotriti kako ih doživljavate zauzvrat. Da li vas zaista cene i prihvataju onakvim kakvi jeste? Prigrlite ovaj pogodan trenutak da negujete veze koje rezonuju sa vašim pravim ja. Otvorite se novim odnosima koji su u skladu sa vašom autentičnošću i vrednostima.

Škorpija

Oprostite se od bilo kakvih zaostalih vibracija iz astroloških izazovnih prošlih godina, jer će ih ovo pomračenje zbrisati. Brz dolazak pomračenja Sunca signalizira zlatnu priliku da se oslobodite štetnih navika i rutina koje mogu ometati vaše savladavanje zanata. Vaš fokus bi trebalo da se usmeri na vaše fizičko blagostanje i dnevne rutine. Da li pratite režim koji je zaista u skladu sa vašim identitetom i težnjama? Ovo pomračenje vas podstiče da preispitate i uskladite svoje navike kako biste bolje služili svojim ciljevima.

Iako promene mogu da prođu kroz vašu profesionalnu sferu, one služe kao podsetnici na to kako više volite da se krećete u svom poslovnom životu. Smatrajte ovo pomračenje početkom ličnog 21-dnevnog izazova, čiji je cilj uspostavljanje nove, ispunjenije rutine. Bilo da se radi o redovnim sesijama u teretani ili svakodnevnom posvećivanju vremena ličnim projektima van tipičnih 9-5 aktivnosti, dajte prioritet aktivnostima koje neguju vaše blagostanje i strast. Zapamtite, svaki svakodnevni izbor oblikuje vaš život u celini. Iskoristite ovaj trenutak da date prioritet brizi o sebi i postavite pozornicu za uravnoteženije i ispunjenije postojanje.

BONUS VIDEO: