У току је Васкршњи пост, а балканској диви не смета да једе посну храну, јер је конзумира већи део године. Препоручила је и онима који не посте да почну, пошто је то изузетно важно за здравље. 

- Васкршњи пост увелико траје и због тога једем посну храну. Она ми је као неки облик детокса. Када се све сабере и одузме, током године више постим него што једем мрсну храну. Препоручујем свим људима који то не раде, да почну. - рекла је она у емисији "Цеца шоу" и додала да такође воли да једе месо:

- Када не постим, моја исхрана се базира на месу и салатама. "Месојед" сам! Нулта позитивна сам крва група и мом организму прија протеинска исхрана која, пре свега, укључује месо.

Певачица је открила да је 2011. године владика Стефан, у то време монах имао велики утицај на њу када је реч о посту: 

- Први пут сам започела пост 2011. након разговора с тадашњим монахом Стефаном, а данас владиком. Пре тога сам постила само средом и петком. Већ 13 година постим сваки пост, а исто то чини и цела моја породица. Зависи од дана и поста, некада смо на уљу, а некада на води. Као што знају сви који посте, нема ту великог броја јела која могу да се спреме, избор је сужен, прилично. Олакшавајућа ствар за мене је то што нисам љубитељ слаткиша, па не морам да се мучим и с тим. 

Светлана је истакла да јој пријају разговори са владиком: 

- Често разговарам са својим духовником владиком Стефаном и то ми много помаже у сагледавању бројних животних ситуација. Некада нам изгледа да су нам животне ситуације које нам се дешавају веома тешке и не можемо да их премостимо, а заправо за све постоји решење и пут до тога. Најважније је да рационално сагледамо све, а да потом у мирном стању и хладне главе пронађемо решење.

Мишљења је да су се бројни хришћани због начина савременог живота удаљили од Бога и поста: 

- Живимо у веома брзом времену. Људи не стигну да се посвете својој деци како треба, а да не говорим о другим битним животним навикама. Зато мислим да свако од нас треба макар неколико минута дневно да одвоји за веру и да пронађе мир у себи.

БОНУС ВИДЕО: