U toku je Vaskršnji post, a balkanskoj divi ne smeta da jede posnu hranu, jer je konzumira veći deo godine. Preporučila je i onima koji ne poste da počnu, pošto je to izuzetno važno za zdravlje. 

- Vaskršnji post uveliko traje i zbog toga jedem posnu hranu. Ona mi je kao neki oblik detoksa. Kada se sve sabere i oduzme, tokom godine više postim nego što jedem mrsnu hranu. Preporučujem svim ljudima koji to ne rade, da počnu. - rekla je ona u emisiji "Ceca šou" i dodala da takođe voli da jede meso:

- Kada ne postim, moja ishrana se bazira na mesu i salatama. "Mesojed" sam! Nulta pozitivna sam krva grupa i mom organizmu prija proteinska ishrana koja, pre svega, uključuje meso.

Pevačica je otkrila da je 2011. godine vladika Stefan, u to vreme monah imao veliki uticaj na nju kada je reč o postu: 

- Prvi put sam započela post 2011. nakon razgovora s tadašnjim monahom Stefanom, a danas vladikom. Pre toga sam postila samo sredom i petkom. Već 13 godina postim svaki post, a isto to čini i cela moja porodica. Zavisi od dana i posta, nekada smo na ulju, a nekada na vodi. Kao što znaju svi koji poste, nema tu velikog broja jela koja mogu da se spreme, izbor je sužen, prilično. Olakšavajuća stvar za mene je to što nisam ljubitelj slatkiša, pa ne moram da se mučim i s tim. 

Svetlana je istakla da joj prijaju razgovori sa vladikom: 

- Često razgovaram sa svojim duhovnikom vladikom Stefanom i to mi mnogo pomaže u sagledavanju brojnih životnih situacija. Nekada nam izgleda da su nam životne situacije koje nam se dešavaju veoma teške i ne možemo da ih premostimo, a zapravo za sve postoji rešenje i put do toga. Najvažnije je da racionalno sagledamo sve, a da potom u mirnom stanju i hladne glave pronađemo rešenje.

Mišljenja je da su se brojni hrišćani zbog načina savremenog života udaljili od Boga i posta: 

- Živimo u veoma brzom vremenu. LJudi ne stignu da se posvete svojoj deci kako treba, a da ne govorim o drugim bitnim životnim navikama. Zato mislim da svako od nas treba makar nekoliko minuta dnevno da odvoji za veru i da pronađe mir u sebi.

BONUS VIDEO: