Након што је у суботу увече један грађанин Беча српског порекла снимио две жене које наводно говоре на румунском језику на трамвајској станици Шотенринг са девојчицом која изузетно личи на несталу девојчицу Данку, на иницијативу амбасаде Србије у потрагу се укључила и српска заједница широм Аустрије.

Да помогне у потрази спремна је била и певачка звезда Драгана Мирковић, која је открила да је ангажовала приватног детектива у Бечу, како би се дете што пре нашло. 

Драгана је за аустријски магазин "Козмо" истакла да је дубоко погођена случајем нестале девојчице.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CNZD (@cnzd.rs)

- Мене, као мајку, све ово јако растужује и некако ме плаши, али ме је и мотивисало да као грађанин дам свој допринос у потрази за дететом. Верујем да морамо учинити све да се овако нешто више никада не понови. Сваки наш позив, сваки напор, свака прича о овој теми требало би да одврати и осујети оне који би били спремни да покушају нешто слично у будућности - каже Мирковићева за аустријски магазин "Козмо".

- Моћ народа, а под тим мислим на масу људи, има огромну моћ. Управо тако је сада када народ тражи малу Данку. Сви ми у Аустрији смо ту да помогнемо апелима, али и широм отворених очију, како у овом случају, тако и у свему осталом, посебно када су деца у питању. Наравно, ту су прво полиција у Аустрији и Србији, која даје све од себе и којој апсолутно верујем - каже Драгана.

Фото: Принтскрин, АТА имагес

 

Певачица је последњих дана интензивно размишљала како да најбоље помогне у великој потрази за девојчицом. 

- Из тог разлога, мој добар пријатељ Александар Дими и ја одлучили смо да дођемо до људи преко друштвених мрежа и личних контаката како бисмо их охрабрили да помогну у потрази. Ово посебно важи за оне чији се рад одвија ван затворених простора и који су у сталном контакту са људима. Они другачије посматрају и лакше препознају сумњиве ствари од нормалних људи. Дими познаје много више људи од мене и наравно да сам му се обратила јер знам да је увек спреман да помогне. Ту су и његови радници који раде на различитим местима у граду, а када се све то споји са осталима који су укључени, верујем у позитиван исход.

Фото: АТА имагес

 

- Шокирана сам, тужна, моја деца су шокирана. За нас је траума само помислити да девојчица од две године није са родитељима, у свом дому. Моја једина жеља је да сви будемо јаки и солидарни и да Аустрија буде последња станица за Данку Илић пре него што се врати у своју земљу - закључила је Драгана у овом интервјуу, а потом на друштвеној мрежи Инстаграм, на којој је прати милион и по људи поделила интервју у нади да поново апелује на све грађане Србије и Аустрије. 

(Козмо магазин)

БОНУС ВИДЕО: