Лекари истичу да је јако тешко дати праву дијагнозу у раном стадијуму болести. У већини случајева се открије када се прошири на околна ткива или на језик и лимфне чворове.

Један од најчешћих знакова рака крајника је отежано гутање, а често се манифестује осећајем загављене хране у грлу. Такође, могу се појавити увећање једног крајника, крв у пљувачци, бол у устима, рана или афта у устима које не зарастају, осећај гребања у грлу, потешкоће са говором, интензиван бол у ушима, интолеранција на конзумацију цитруса...

Водитељ је истицао како није осећао типичне симптоме, те да нији ни слутио шта га је снашло.

Фото: АТА имагес

 

- Нисам имао неке болове, просто сам осећао да нешто није у реду. Имао сам проблем испод крајника, а намерно нећу да га именујем. Он је кренуо да се шири и да ми гура једну жлезду. Лутао сам по лекарима. Ништа ме није болело. Рак у старту не боли, али вероватно касније боли. Крвна слика ми је била фантастична, нисам био пушач, никад нисам пио. На први поглед крајник је био здрав. Тек када су урадили радикалну операцију, видело се да се он учаурио испод крајника - испричао је Деки једном приликом.

Оно што му је најтеже пало било је сазнање да има тешку болест, а кроз главу су му прошле емотивне ствари.

Фото: АТА имагес

 

- Имао сам помоћ психијатара јер нисам могао да превазиђем ту информацију да морам да се борим за свој живот, при томе имам малу децу. У том тренутку сам милсио како нисам научио свог Вукашина да игра фудбал како треба, Лана је тек кренула у први разред. Чак 1. септембра нисам отишао у двориште школе да је испратим. То је јако тешко - отворио је душу водитељ.

- Не сећам се тог тренутка када су ми рекли да имам канцер. Тада треба да човек буде себичан и да мисли само на себе - дао је савет Дејан.

Фото: АТА имагес

 

Највише га је погодило то што га ћерка није препознала када се вратио са терапије јер је смршао 20 килограма, а и то што су га многи отписивали, па је одлучио да се слика за медије како би доказао да је жив и да се бори.

- Имао сам неке своје ритуале и био сам занимљив докторима овде и у Немачкој, то су неки моменти када треба да се усредсредиш на свој проблем и да заједно са својим лекарима кренеш да се бориш - објаснио је Пантелић.

БОНУС ВИДЕО: