Вест о Флертијевој смрти објавила је његова ћерка Гудран, која је рекла да је наступила након "кратке болести". Рођен у Питсбургу, Флерти је почео да се бави комедијом као део чикашке импровизоване групе The Second City. Његова каријера трајала је скоро пет деценија, са улогама у многим омиљеним телевизијским комедијама као што су "Fresier" и  "Family Guy". У изјави, Гудран је рекла да је њен отац имао "непоколебљиву страст према филмовима из 40-их и 50-их година", што је утицало на његову каријеру.

Додала је да му је посебно драго време на SCTV-у.

- Ценио је сваки тренутак проведен у емисији, тако поносан на њен успех и тако поносан што је део невероватне глумачке екипе - рекла је она.

Фото: Профимедиа

 

Комичар Мартин Шорт, Флeртијев бивши колега из SCTV-а, рекао је у изјави: „Било је врло мало људи тако мудрих или урнебесних када је у питању комедија, подучавање импровизације и уметност ликова као Џо.

- У SCTV-у смо га звали водитељ. У животу је једноставно био најсмешнији човек у соби. Једноставно сам га обожавао.

После осам година на SCTV-у, Флeрти је добио улогу у тинејџерској комедијској драми "Freaks and Geeks" као Харолд Вир, отац двоје незгодних тинејџера.

Серија је отказана након једне сезоне, али је касније постала култни класик и покренула каријере неколико младих глумаца, укључујући Џејмса Франка, Сета Рогена, Базија Филипса, Џејсона Сигела и Линду Карделини. Флерти је такође био познат по малој, али незаборавној улози у филму "Срећни Гилмор" из 1996. године, где је играо хеклера који исмева титуларног играча голфа, кога је играо Адам Сендлер. Глумац је био омиљен не само у својој родној САД, већ и у Канади, где се касније преселио да би покренуо Торонтов огранак импровизоване трупе Second Cityy.

Појавио се у неколико канадских ситкома и гостовао у канадској скеч комедији "Royal Canadian Air Farce".

Фото: Профимедиа

 

Ко-звезде памте Фертија као љубазног и талентованог комичара.

У објави на Инстаграму, Адам Сeндлер је рекао да је "обожавао Џоа док је одрастао".

- Не би могло бити забавније да ме натера на голф терен. Најлепши момак кога познајете. Геније комичара. И права драга Савршена комбинација - написаo је Сeндлер. - Много љубави за његову децу и хвала Џоу за сву величину коју нам је свима дао.

- Била сам тако одушевљена што могу да радим са њим - написала је Џенифер Тили, која је глумила заједно са Флахертијем у филму Погрешан момак из 1997. године.

- Његов наступ је био савршен. Сјајан комичар. Отишао прерано.

Флeрти је био у браку са Џудитх Дагли 22 године до њиховог развода 1996. Иза њега је остало двоје деце, Гудран и Габриел Флерти.

БОНУС ВИДЕО: