Постоји много облика манипулације, а она која је највише заступљена свакако јесте емотивна манипулација - када неко користи ваше емоције против вас како би добио оно што жели. Путем емотивне манипулације не постиже се само "успех" у љубави, већ она служи и за разна постигнућа у послу, финансијама и статусу у друштву.

Као појединци, сви смо склони да повремено манипулишемо ситуацијом у нашу корист. Међутим, танка је граница између „белих лажи“ и лоших намера. А ако је веровати астрологији, одређени хороскопски знаци просто имају тенденцију да предњаче у оваквом токсичном понашању.

Фото: Профимедиа

 

 

Знате ли ко господари на трону врхунског манипулатора?

1. Рак

Ракови имају способност да буду најманипулативнији од свих знакова Зодијака. Са својом високом емоционалном интелигенцијом и јединственим разумевањем људске психологије, Ракови могу лако да манипулишу људима.

Фото: Профимедиа

 

 

Они су стручњаци у игрању умних игара и коришћењу емоционалне манипулације да би добили оно што желе. Ракови су такође веома добри у читању људи и тачно знају како да траже оно што желе.

Такође обожавају драму и могу превише да катастрофизирају ствари када то желе. Ако нисте пажљиви, Рак би вас лако могао искористити.

2. Шкорпија

Познате по својој осветољубивости и мраку, није изненађујуће што су се нашле на овој листи.

Фото: Профимедиа

 

 

Оне су стручњаци у коришћењу манипулације да би вас натерали да сумњате у себе и преиспитујете свој здрав разум. Окривиће вас за ствари које нису ваша кривица.

Шкорпије такође веома добро користе туђе страхове у сопствену корист. Ако нисте пажљиви, Шкорпија би вас лако могла контролисати.

3. Лав

Краљевска створења позната по свом поносу нашла су се на заслуженом трећем месту.

Фото: Профимедиа

 

 

Невероватно су интелигентни и имају способност стратешког размишљања. Када је у питању манипулација, Лавови су веома добри у ласкању и комплиментима. Они ће учинити да се осећате посебно и важно како би добили оно што желе од вас.

Лавови такође веома добро користе свој шарм да манипулишу људима и често ће искористити људе који су слабији од њих.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: