"Ретроградни Меркур" једна је од најпознатијих синтагми у астрологији и обично се везује за негативан период.

Током наизглед ретроградног кретања Меркура, делује као да се планета најближа Сунцу креће уназад, за шта су древни астролози веровали да утиче на наше животе.

Овог пута, Меркур улази у фазу ретроградности 1. априла у 11.14 и излази из ње 25. априла у 13.54, а биће најпре у Овну, а потом у Бику.

Фото: Профимедиа

 

 

На кога ће највише утицати наредни ретроградни Меркур?

Близанци

Пошто знак Близанаца влада комуникацијама, на које Меркур утиче у великој мери, људи рођени од 21. маја до 20. јуна могу да очекују много проблема који се тичу ове области. То значи да ћете можда изгубити телефон или доживети неки квар, да може да вам залута важан и-маил. Пазите како се изражавате да вас не оптуже за оговарање.

Рак

Ако сте рођени од 21. јуна до 22. јула, можете очекивати неке ситније проблеме код куће. Углавном то нису неке животно важне ствари, али није искључено да ће вам загорети ручак, да ће вам пропадати биљке, каснити рачуни, да ће доћи до кварова апарата...

Девица

За људе рођене од 23. августа до 22. септембра ретроградни Меркур доноси бројне изазове, нарочито на радном месту. Можете очекивати кашњења, да и сами касните, кварове опреме с којом радите и мрзовољу међу колегама. Пре него што представите свој рад, обавезно још једном проверите јесте ли све урадили како треба.

Фото: Профимедиа

 

 

Стрелац

Особе које су рођене од 23. новембра до 21. децембра не би требало да путују у овом периоду, а астролози им саветују да сваки пут који могу одложе јер прети могућност да вам се путовање откаже у последњем тренутку, да дође до квара на возилу, да промашите смер... Биће вам неопходно много стрпљења чак и у градској вожњи.

Јарац

Уколико сте рођени од 22. децембра до 19. јануара, избегавајте да купујете или продајете некретнине. Може доћи до проблема с папирологијом, паковањем и пресељењем. Ипак, ово јесте период за окретање дому, па се препоручује да проведете што више времена у кругу породице и код куће.

БОНУС ВИДЕО: