Њихов заступник предложио је да се саслушају родитељи дечака, Костини родитељи, да се уради вештачење повреда и трауме дечака, као и да се уради психијатријско вештачење.

Заступник Кецмановића, Марина Ивеља, казала је да у клиници у којој је Коста смештен још увек нема никаквог вештачења. Она је предложила да се као доказ изведе снимак из стрељачког клуба где се види да је Кости обуку први пут у животу пружио председник клуба Ратко Ивановић. Предложила је да се саслуша и Костина учитељица, разредна у шестом разреду, и разредна из одељења 7/2 на околност васпитних метода родитеља - да ли је било пропуста и да ли су уочили необично понашање код Косте. 

Приложила је електронски дневник као доказ о његовом владању од 3. до 7. разреда и СМС комуникацију између разредне и Косте, из које се види какво је било његово понашање у јануару на екскурзији. 

Сања Гуњић из државног првобранилаштва, која заступа школу, предложила је саслушање тадашње директорке на околност заштите и безбедности ђака у школи, и психолога и педагога школе, на околност да ли имају сазнања да се десило нешто што би могло бити повод тог догађаја и да ли су се било који родитељи жалили на поступање неког детета.

БОНУС ВИДЕО: