NJihov zastupnik predložio je da se saslušaju roditelji dečaka, Kostini roditelji, da se uradi veštačenje povreda i traume dečaka, kao i da se uradi psihijatrijsko veštačenje.

Zastupnik Kecmanovića, Marina Ivelja, kazala je da u klinici u kojoj je Kosta smešten još uvek nema nikakvog veštačenja. Ona je predložila da se kao dokaz izvede snimak iz streljačkog kluba gde se vidi da je Kosti obuku prvi put u životu pružio predsednik kluba Ratko Ivanović. Predložila je da se sasluša i Kostina učiteljica, razredna u šestom razredu, i razredna iz odeljenja 7/2 na okolnost vaspitnih metoda roditelja - da li je bilo propusta i da li su uočili neobično ponašanje kod Koste. 

Priložila je elektronski dnevnik kao dokaz o njegovom vladanju od 3. do 7. razreda i SMS komunikaciju između razredne i Koste, iz koje se vidi kakvo je bilo njegovo ponašanje u januaru na ekskurziji. 

Sanja Gunjić iz državnog prvobranilaštva, koja zastupa školu, predložila je saslušanje tadašnje direktorke na okolnost zaštite i bezbednosti đaka u školi, i psihologa i pedagoga škole, na okolnost da li imaju saznanja da se desilo nešto što bi moglo biti povod tog događaja i da li su se bilo koji roditelji žalili na postupanje nekog deteta.

BONUS VIDEO: