Неочекивану вест на свом Инстаграм профилу поделио је Ђоковић, који се бираним речима опростио од свог дојучерашњег тренера. Јавио се и Иванишевић на Инстаграму, али без иједне речи. Хрват је само пренео Ђоковићеву објаву, срце и "high five" емоџи.

Ђоковић наводно већ има новог тренера, а према писању медија реч је о готовој ствари, али се и даље чека службена објава из штаба српског тенисача. Иванишевића би требало да наследи легендарни српски тенисер Ненад Зимоњић.

Најбољи светски тенисер обратио се медијима после пројекције филма "Легенда", који је посвећен Николи Пилићу, легендарном хрватском тенисеру, тренеру и селектору. Осим о филму, Ђоковић је први пут говорио и о растанку са Гораном Иванишевићем.

Фото: АТА имагес, Профимедиа

 

- Горан је, пре свега, пријатељ за живота. Мој и моје породице. Неко ко ми је изузетно драг. Тиме што смо окончали сарадњу, не значи да ћемо престати да будемо пријатељи. Дошло је до тачке засићења, осетили смо да је време да се разиђемо после скоро шест година сарадње где смо исписали странице историје нашег спорта. Прошли смо кроз сито и решето - рекао је Ђоковић па додао:

- Прошли смо многе тренутке који нису били нимало пријатни за нас. Успркос свему, био је ту за мене. Највише ћу се сећати тог људског односа према мени. И због тог односа је резултат дошао као последица свега тога. Све најлепше му желим. Још немам јасну идеју ко би могао да га замени и хоће ли то бити ико. Увек сам имао тренере уз себе, покушавам да осетим шта ми је тачно потребно.

БОНУС ВИДЕО: