Новак Ђоковић је изненадио читав тениски свет одлуком да раскине сарадњу са Гораном Иванишевићем, после успешне сарадње која је изродила 12 Гренд слем титула.

Фото: Профимедиа

 

Најбољи тенисер света је емотивном објавом на Инстаграму обелоданио да са Иванишевићем више неће сарађивати и да га много воли, док је легендарни Хрват на то одговорио емотиконима захвалности и срца.

Новаку сезона није почела како је желео, на Аустралијан опену јесте стигао до полуфинала, али се озбиљно намучио у неким мечевима са знатно слабијим тенисерима, потом је било лоше и у Индијан Велсу где је поражен у свом другом мечу, да би потом одлучио да не игра у Мајамију.

Фото: Принтскрин Инстаграм ђокерноле

 

После тога стигла је и објава да Иванишевић више није његов тренер.

Тренутно све иде у том правцу да ће покушати да преокрене сезону без главног тренера, а Новак је у једном моменту каријере био без тренера, након раскида сарадње са Борисом Бекером, до повратка Марјана Вајде. Тада је улогу тренера у једном моменту имао чак и његов брат Марко.

Овако нешто није смо виђали и код многих врхунских тренера, па је тако и Роџер Федерер имао неко време био без тренера у познијем делу своје каријере, а од активних тенисера такав је случај и са Ником Кирјосом.

Занимљиво је и да смо у Београду у уторак 26. марта видели Ђоковића како тренира у Београду на теренима на Кошутњаку, а са њим је тада био и Ненад Зимоњић, који га је својевремено тренирао у Дејвис купу док је био селектор.