Нестанак, а сада и болест принцезе од Велса и даље су тема број један у светским медијима. Прате је бројне теорије завере, последње су везане за видео-снимак у коме је Кејт Мидлтон саопштила да има рак и умешаност вештачке интелигенције у креирање тог садржаја.

Фото: Профимедиа

 

Кенсингтонска палата је саопштила да је снимак војвоткиње од Корнвола и Кембриџа настао у продукцији ББЦ телевизије, а многи су запазили „чудан избор места, гардеробе, сенке, прстен који се појављује, па нестаје“.

Одговоре на све те дилеме од генералног директора ове телевизијске куће Тима Дејва јуче је затражио и званични представник УнитyНеwсНет, утицајне заједнице на друштвеној мрежи Икс.

„С обзиром на то да сте већ објавили да експериментишете с употребом вештачке интелигенције у креирању садржаја, занима нас да ли је било употребе вештачке интелигенције у снимку Кејт Мидлтон? Да ли је било који видео или аудио снимак генерисан компјутерски? Под аудио подразумевамо речи које је изговорила Кејт? Где је ово тачно снимљено? Изгледа као башта, али да ли је снимљено у студију? Јесте ли сте користили ефекат ’зеленог екрана’ или другу сличну технологију? Да ли је након снимања било икакве употребе софтвера за дигиталне измене? Сигурни смо да сте свесни да се много спекулише о снимку и да би требало да на ова питања под хитно одговорите“, наведено је, између осталог, у писму које је првом човеку ББЦ-ја послао представник УНН групе Давид Клевс.