Novak Đoković je iznenadio čitav teniski svet odlukom da raskine saradnju sa Goranom Ivaniševićem, posle uspešne saradnje koja je izrodila 12 Grend slem titula.

Foto: Profimedia

 

Najbolji teniser sveta je emotivnom objavom na Instagramu obelodanio da sa Ivaniševićem više neće sarađivati i da ga mnogo voli, dok je legendarni Hrvat na to odgovorio emotikonima zahvalnosti i srca.

Novaku sezona nije počela kako je želeo, na Australijan openu jeste stigao do polufinala, ali se ozbiljno namučio u nekim mečevima sa znatno slabijim teniserima, potom je bilo loše i u Indijan Velsu gde je poražen u svom drugom meču, da bi potom odlučio da ne igra u Majamiju.

Foto: Printskrin Instagram đokernole

 

Posle toga stigla je i objava da Ivanišević više nije njegov trener.

Trenutno sve ide u tom pravcu da će pokušati da preokrene sezonu bez glavnog trenera, a Novak je u jednom momentu karijere bio bez trenera, nakon raskida saradnje sa Borisom Bekerom, do povratka Marjana Vajde. Tada je ulogu trenera u jednom momentu imao čak i njegov brat Marko.

Ovako nešto nije smo viđali i kod mnogih vrhunskih trenera, pa je tako i Rodžer Federer imao neko vreme bio bez trenera u poznijem delu svoje karijere, a od aktivnih tenisera takav je slučaj i sa Nikom Kirjosom.

Zanimljivo je i da smo u Beogradu u utorak 26. marta videli Đokovića kako trenira u Beogradu na terenima na Košutnjaku, a sa njim je tada bio i Nenad Zimonjić, koji ga je svojevremeno trenirao u Dejvis kupu dok je bio selektor.