- Данка Илић, старости 2 год. нестала око 13:45х у Бору, смеђе косе, висина 85 цм, носи маслинасту јакну, љубичасте панталоне - стигла је смс порука.

Програм РТС је прекинут и издато је саопштење.

- Пронађи ме, хитно обавештење о нестанку малолетника - наводи се у саопштењу којим је прекинут програм, а које је поновљено два пута у размаку од 10 минута на Радио телевизији Србије..

У случају активирања система о нестанку малолетног лица грађани се системом "амбер алерт" обавештавају СМС поруком, прекидом телевизијских и радио емисија, кајронима на ауто-путу, аеродромским, аутобуским и железничким станицама.

Полиција која по киши претражује терен у потрази за Данком замолила је вечерас окупљене грађане да се разиђу, како не би ометали псе трагаче у потрази за несталим дететом.

Како јавља репортер "Блица" и Бора, полиција креће у претрагу терена термовизијским камерама. Они су поручили да ће потрага за малом Данком трајати целу ноћ.

Терен од 6, 7 километара претражен је по неколико пута, али дете још увек није пронађено.

Временски услови, тачније киша која тренутно пада, додатно отежава потрагу.

Док пада ноћ, родитељи девојчице су све више у страху. Људи се организују у групама и претражују сваки педаљ.

Родитељи апелују на све оне који имају било какву информацију или виде негде Данку да обавесте полицију или да се јаве на број телефона 0652816041.

Подсећамо, како је за "Блиц" рекла мајка девојчице, она је била са сином у Бањском пољу када је девојчица нестала.

- Дете је на себи имало љубичасте панталоне и маслинасто зелену јакну, везану косу. Одазива се на име, али она је још мала, она још не прича. Јавили су се људи да је виђена код неке зграде, али није ту - каже уплашена мајка девојчице.

Како незванично сазнајемо последњи пут ју је наводно видео видео један човек како иде ка шуми.

БОНУС ВИДЕО: