Славна рокерка је пре неколико месеци лежала у болници, а након тога је испричала како се осећа:

- Од напуштања болнице и лечења које је са краћим прекидима трајало две године, моје здравље је и даље угрожено, али ако ништа друго осећам се слободније сада када сам лишена лошег третмана. Не припадам људима који захтевају више него што им припада, али у нашој земљи постоји видан проблем поделе на пожељне и непожељне. Требало би да се учини доста напора у процесу урбанцида који је све присутнији, јер смо сви и грађани ове земље. За време болничког лечења осећала сам велику мржњу особља због свог београдског порекла. Нажалост, нисам једина која је искусила грубост, неетичност и недостатак емпатије. Изгледа да су етика и морал потпуно безначајни у медицинском образовном систему - изјавила је Слађана.

Фото: АТА имагес

 

Симптоми ни метод лечења ове болести, лекарима су још увек непознати:

- Болест носи назив Сјогренов синдром (Шегренов синдром). Њена симптоматологија и начин лечења и даље су непознати многим докторима. Често је своде на поједностављени имунолошки поремећај, а она је у ствари смртоносна. Нажалост, болест је веома тешка, са бројним имунолошким променама. Напада све телесне системе. Једино кинеска традиционална медицина може помоћи, јер од раних дана третира човека као јединствену целину. У западној медицини једино психосоматика има такав приступ. Човек је јединство тела и психе и само тако се може лечити - рекла је певачица, па открила због чега је на своју руку напустила болницу:

- Нисам могла да се извучем из замке болести. Није ми одговарало то што после две године није било никаквог помака у лечењу и што сам се изнова враћала у болницу. Није ми одговарало ни опхођење већине особља, њихова незаинтересованост, површност и упорни сукоби, где се моје мишљење није уважавало мада сам сама психотерапеут практичар и бивши студент ветеринарске медицине. Није било ни добре воље, чак не знам ни имена лекара, осим њих двоје, јер се нису представили. Мој долазак у болницу био је пропраћен увредама - испричала је Слађана.