Slavna rokerka je pre nekoliko meseci ležala u bolnici, a nakon toga je ispričala kako se oseća:

- Od napuštanja bolnice i lečenja koje je sa kraćim prekidima trajalo dve godine, moje zdravlje je i dalje ugroženo, ali ako ništa drugo osećam se slobodnije sada kada sam lišena lošeg tretmana. Ne pripadam ljudima koji zahtevaju više nego što im pripada, ali u našoj zemlji postoji vidan problem podele na poželjne i nepoželjne. Trebalo bi da se učini dosta napora u procesu urbancida koji je sve prisutniji, jer smo svi i građani ove zemlje. Za vreme bolničkog lečenja osećala sam veliku mržnju osoblja zbog svog beogradskog porekla. Nažalost, nisam jedina koja je iskusila grubost, neetičnost i nedostatak empatije. Izgleda da su etika i moral potpuno beznačajni u medicinskom obrazovnom sistemu - izjavila je Slađana.

Foto: ATA images

 

Simptomi ni metod lečenja ove bolesti, lekarima su još uvek nepoznati:

- Bolest nosi naziv Sjogrenov sindrom (Šegrenov sindrom). NJena simptomatologija i način lečenja i dalje su nepoznati mnogim doktorima. Često je svode na pojednostavljeni imunološki poremećaj, a ona je u stvari smrtonosna. Nažalost, bolest je veoma teška, sa brojnim imunološkim promenama. Napada sve telesne sisteme. Jedino kineska tradicionalna medicina može pomoći, jer od ranih dana tretira čoveka kao jedinstvenu celinu. U zapadnoj medicini jedino psihosomatika ima takav pristup. Čovek je jedinstvo tela i psihe i samo tako se može lečiti - rekla je pevačica, pa otkrila zbog čega je na svoju ruku napustila bolnicu:

- Nisam mogla da se izvučem iz zamke bolesti. Nije mi odgovaralo to što posle dve godine nije bilo nikakvog pomaka u lečenju i što sam se iznova vraćala u bolnicu. Nije mi odgovaralo ni ophođenje većine osoblja, njihova nezainteresovanost, površnost i uporni sukobi, gde se moje mišljenje nije uvažavalo mada sam sama psihoterapeut praktičar i bivši student veterinarske medicine. Nije bilo ni dobre volje, čak ne znam ni imena lekara, osim njih dvoje, jer se nisu predstavili. Moj dolazak u bolnicu bio je propraćen uvredama - ispričala je Slađana.