Чувена музичарка Александра Слађана Милошевић преминула је у 69. години.

Фото: АТА имагес

 

Вест о смрти чувене певачице растужила је многе. Слађана Милошевић рођена је 3. октобра 1955. године у Београду. Одмалена се истицао њен таленат, као и интересовање за музику, а већ као девојчица кренула је на часове клавира. Сматра се једном од икона југословенског "црног" таласа, а свој први већи успех имала је већ крајем седамдесетих.

Свој први соло наступ је имала на фестивалу "Студентско љето" у Маглају, 1974. године, где је освојила "Гран При".

Године 1977. издаје нумеру "Ау, ау" и управо те године наступа код Хајдучке чесме пре "Бијелог дугмета". У то време била је позната као жена која руши многе табуе својим наступом, изгледом, али и текстовима које је изводила.

А кад је издала песму под називом "Секси дама", која је била забрањена за емитовање на бројним радијским и телевизијским програмима.

Године 1979, промовисала је песму "Амстердам", а 1981. године наступила на избору за југословенског представника на Песми Евровизије у Београду и освојила осмо место са композицијом "Рецепт за љубав".

Поред завидене каријере на просторима Југославије, 1983. године у Немачкој је издала албум који је тамо постигао велики успех, неколико година касније у Сједињеним Америчким Државама свирала је са групом "Бабy Систер".

У Југославији огроман успех постигла је и њена дуетска песма са Дадом Топићем "Принцеза" која је снимљена 1984. године и преведена на енглески језик. Милошевићева је у својој вишедеценијској каријери много пута награђивана за свој рад најпрестижнијим наградама.