У разговору за Републику Ћетковић се присетио како је изгледао његов први сусрет са Шотром.

- Било је то пре 30 година, узео ме је малтене са Академије. Снимали смо филм "Симпатија и антипатија". Сећам се да сам имао страшну трему, играо сам поред великих глумаца и тако ја стојим и дрхтим од треме, кад одједном усред кадра неко викне: "Гоооол!" Питам шта је ово, о чему се ради, а кажу ми: "Ма Шотра гледа Звезду". Он није гледао нас, већ је тражио да му инсталирају телевизор поред монитора. Ми овде играмо, а он гледа Звезду! То ме је опустило, видео сам да је преко пута мене један нормалан човек. Више нисам имао трему ни обавезу да будем преозбиљан у целој ситуацији - прича нам глумац и додаје да му је Шотра дао многе животне савете.

Фото: АТА имагес

 

 

- Кад год би ми се дешавале тешке животне ствари он би ме назвао. То су интимни пријатељски тренуци и заиста је увек био ту.

Ћетковић који је играо код Шотре у филмовима ("Зона Замфирова", "Пљачка Трећег Рајха", "Шешир професора Косте Вујића", "Санта Мариа Делла Салуте") и серијама ("Рањени орао", "Грех њене мајке", "Александар од Југославије"), присетио се како је заједно са Николом Ђуричком и Небојшом Илићем Цилетом за свега 15 минута брзински снимио сцену од четири стране сценарија. А кад су их питали како су то успели, Ћетковић је поносно узвикнуо "Ми смо Шотрине фоке".

Фото: АТА имагес

 

 

Да је Шотра увек био ту да му се нађе кад је то потребно доказао је још једном причом.

- Шотра је желео да ми да већу улогу у филму "Ивкова слава", али продуцент није дозволио и онда се он потрудио да ми и ову малу улогу развуче на 10 дана снимања да бих више зарадио. Рекао ми је: "Морам да ти дам улогу јер имаш кредит у швајцарцима - испричао је глумац.

Како каже, одувек је био радохолик и глума је обухватила велики део његовог живота.

Фото: АТА имагес

 

 

- Скоро сам причао са једим пријатељем и он ми је рекао: "Мораш мало да станеш. Не треба да радиш толико". Заједно смо радили анализу крви и моји резултати су били у реду, али неки параметри су били повишени. Кажем ја њему: "Почињу ми пробе прекосутра, после три дана извадићу крв и биће све у реду", и тако је и било! Овај посао обухвата велики део мог живота тако да сам јако задовољан кад радим - додаје Војин.

Његова љубавна прича са Слободом Мићаловић многе подсећа на ону какву су имали легендарни Гага и Милена.

- Наравно, прија ми кад нас пореде са Гагом и Миленом. Ја бих волео да је то тако, али није. Они су били светски глумци, скоро сам видео фотографију у једним новинама Милене Дравић са Хичкоком. О њима су писали највећи светски редитељи, Гага је играо на француском у позоришту у Паризу. То су велики глумци - истиче Ћетковић.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: