Глумац је био у браку са Оливером Марковић са којом је доио сина, познатог редитеља Горана Марковића. После развода, Раде је упловио у брак са извесном Лидијом. Једном приликом је испричао како је упознао своју другу супругу. 

- Лидија и ја смо се упознали у лето 1976. у Будви, али венчали смо се тек 1992. године. Ленку сам добио касно и сећам се да је током једне вечере мој син Горан рачунао да Ленкина мама, он и ја заједно имамо двеста година. Међутим, моја ћерка се с тим добро носи. Не могу да кажем да сам јој строг родитељ, али плашим се за њу због џунгле која влада на београдском улицама. Она је одговорна девојка која када нешто каже, онда то и испоштује. С друге стране, веома сам поносан на Горана који је занимљив редитељ јер интересантно посматра ствари. Радили смо заједно, а чак сам добијао и неке улоге које ми није намењивао, попут оне у филму "Вариола Вера" – рекао је глумац својевремено. 

Разлика између Горана и Ленке је четрдесет година. 

Када је сазнао да је Лидија у другом стању, Раде је бризнуо у плач који је трајао око десетак минута, рекла је она једном приликом. 

Истакнути уметник сахрањен је 15. септембра у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду, а поред чланова најуже породице, његовом погребу присуствовале су бројни пријатељи, колеге и државници.

БОНУС ВИДЕО: