Glumac je bio u braku sa Oliverom Marković sa kojom je doio sina, poznatog reditelja Gorana Markovića. Posle razvoda, Rade je uplovio u brak sa izvesnom Lidijom. Jednom prilikom je ispričao kako je upoznao svoju drugu suprugu. 

- Lidija i ja smo se upoznali u leto 1976. u Budvi, ali venčali smo se tek 1992. godine. Lenku sam dobio kasno i sećam se da je tokom jedne večere moj sin Goran računao da Lenkina mama, on i ja zajedno imamo dvesta godina. Međutim, moja ćerka se s tim dobro nosi. Ne mogu da kažem da sam joj strog roditelj, ali plašim se za nju zbog džungle koja vlada na beogradskom ulicama. Ona je odgovorna devojka koja kada nešto kaže, onda to i ispoštuje. S druge strane, veoma sam ponosan na Gorana koji je zanimljiv reditelj jer interesantno posmatra stvari. Radili smo zajedno, a čak sam dobijao i neke uloge koje mi nije namenjivao, poput one u filmu "Variola Vera" – rekao je glumac svojevremeno. 

Razlika između Gorana i Lenke je četrdeset godina. 

Kada je saznao da je Lidija u drugom stanju, Rade je briznuo u plač koji je trajao oko desetak minuta, rekla je ona jednom prilikom. 

Istaknuti umetnik sahranjen je 15. septembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a pored članova najuže porodice, njegovom pogrebu prisustvovale su brojni prijatelji, kolege i državnici.

BONUS VIDEO: