Заказан је боксерски спектакл у коме ће јутјубер Џејк Пол пробати да се бори са Мајком Тајсоном.

Иако "челични Мајк" тренутно има 57 година, објављен је снимак на којем се види да је у топ форми.

Некадашњи светски шампион бурне прошлости би требало од меча заказаног за 20. јул у Тексасу да заради милионе, а остаје да се види у каквој је боксерској форми.

Фото: Твитер принтскрин/@HappyPunch, Јутјуб принтскрин/Jake Paul

 

Ипак његов ривал има тек 27 година, а Тајсон ће до меча напунити 58 година. Ипак, Тајсон је у своје време био боксер са најјачим ударцем на свету, а уз то је било познато да има "челичну" браду и да може да издржи много удараца.

У професионалној каријери има 50 победа и шест пораза, мада је од пораза од Ленокса Луиса 2002. године у борби за титулу у последња четири меча имао три пораза.

Први га је победио Бастер Даглас након чак 37 победа, а затим је два пута Евандер Холифилд био бољи.

Погледајте како Тајсон изгледа пред борбу:

 

 

Његов нови ривал биће 27-годишњи Џејк Пол, амерички јутјубер и професионални боксер. Каријеру је започео објављивањем видео снимака на Wine-у у септембру 2013. и прикупио је 5,3 милиона пратилаца и 2 милијарде прегледа пре него што је апликација укинута. Покренуо је свој Јутјуб канал у мају 2014. Захваљујући свом успеху, добио је улогу Дирка Мана у серији Дизни канала "Чудакиње".

Поред јутјуберске карије, објавио је и песму "It's Everyday Bro", а овај дебитантски сингл, објављен 2017. године, завршио је на 91. месту Билборд хот 100 листе.

У августу 2018. учествовао је у боксерском мечу против Дежија Олатуњија, у којем је победио техничким нокаутом. Његов професионални боксерски деби био је против саудијског боксера АнЕсонГиба у јануару 2020. Касније се суочио и победио бившег кошаркаша Нејта Робинсона, бивше ММА борце Бена Аскена, Тајрона Вудлија (два пута), Андерсона Силву и Нејта Дијаза, као и професионалне боксере Андреа Аугуста и Рајана Бурланда.

У фебруару 2023, Пол је изгубио од Томија Фјурија подељеном одлуком у својој првој борби са активним професионалним боксером.

БОНУС ВИДЕО: