Zakazan je bokserski spektakl u kome će jutjuber DŽejk Pol probati da se bori sa Majkom Tajsonom.

Iako "čelični Majk" trenutno ima 57 godina, objavljen je snimak na kojem se vidi da je u top formi.

Nekadašnji svetski šampion burne prošlosti bi trebalo od meča zakazanog za 20. jul u Teksasu da zaradi milione, a ostaje da se vidi u kakvoj je bokserskoj formi.

Foto: Tviter printskrin/@HappyPunch, Jutjub printskrin/Jake Paul

 

Ipak njegov rival ima tek 27 godina, a Tajson će do meča napuniti 58 godina. Ipak, Tajson je u svoje vreme bio bokser sa najjačim udarcem na svetu, a uz to je bilo poznato da ima "čeličnu" bradu i da može da izdrži mnogo udaraca.

U profesionalnoj karijeri ima 50 pobeda i šest poraza, mada je od poraza od Lenoksa Luisa 2002. godine u borbi za titulu u poslednja četiri meča imao tri poraza.

Prvi ga je pobedio Baster Daglas nakon čak 37 pobeda, a zatim je dva puta Evander Holifild bio bolji.

Pogledajte kako Tajson izgleda pred borbu:

 

 

NJegov novi rival biće 27-godišnji DŽejk Pol, američki jutjuber i profesionalni bokser. Karijeru je započeo objavljivanjem video snimaka na Wine-u u septembru 2013. i prikupio je 5,3 miliona pratilaca i 2 milijarde pregleda pre nego što je aplikacija ukinuta. Pokrenuo je svoj Jutjub kanal u maju 2014. Zahvaljujući svom uspehu, dobio je ulogu Dirka Mana u seriji Dizni kanala "Čudakinje".

Pored jutjuberske karije, objavio je i pesmu "It's Everyday Bro", a ovaj debitantski singl, objavljen 2017. godine, završio je na 91. mestu Bilbord hot 100 liste.

U avgustu 2018. učestvovao je u bokserskom meču protiv Dežija Olatunjija, u kojem je pobedio tehničkim nokautom. NJegov profesionalni bokserski debi bio je protiv saudijskog boksera AnEsonGiba u januaru 2020. Kasnije se suočio i pobedio bivšeg košarkaša Nejta Robinsona, bivše MMA borce Bena Askena, Tajrona Vudlija (dva puta), Andersona Silvu i Nejta Dijaza, kao i profesionalne boksere Andrea Augusta i Rajana Burlanda.

U februaru 2023, Pol je izgubio od Tomija Fjurija podeljenom odlukom u svojoj prvoj borbi sa aktivnim profesionalnim bokserom.

BONUS VIDEO: