Српски тенисер Новак Ђоковић надмашио је Швајцарца на многим пољима, између осталог и на најважнијем - по броју освојених гренд слем титула, што га тренутно чини статистички најбољим играчем тениса свих времена.

Федерер је сада дао интервју за ГQ у ком је причао о свом животу по окончању тениске каријере, а осврнуо се, између осталог, и на чињеницу да је Новак постао то што јесте. На питање мисли о себи док у завршницама турнира играју Рафаел Надал или Новак Ђоковић, одговорио је:

- Мислим, очито сте свесни да су они у финалима и да ће Рафа да се врати или да ће Новак да обори још један рекорд.

Фото: Профимедиа

 

 

Његова реакција на то? Само три речи:

Све је добро.

Рожер Федерер и Новак Ђоковић међусобно су играли у 50 мечева, а српски феномен је победио у 27.

Фото: Танјуг/АП

 

 

Федерер не крије да и даље воли да прати детаљно шта се дешава у свету тениса и посебно гледа Новакове успехе.

- Нећу оставити свој распоред по страни, у стилу, "па, овај меч морам да видим." Али очигледно сам то пратио и волим да то видим, посебно Новака који иде све снажније. И наставља да иде. А Рафа, очигледно, био сам тужан због њега што није могао да игра ни приближно онолико колико је желео, поручио је тенисер.

Фото: ЕПА

 

 

Он каже да му прија да види и даље на терену играче против којих се борио.

- То прија. Када сам се пензионисао у Лондону на конференцији за новинаре поред Ендија, Новака, Рафе и Борга и свих који су били тамо, рекао сам: Приличи ми да будем први који ће отићи", објаснио је тенисер.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО: