Слободан Хомен, бивши државни секретар у Министарству правде и адвокат, један је од осумњичених да је опљачкао десно крило Палате "Србија" и из канцеларије у њему однео 43.000 комада државног ордења, незванично сазнајемо.

Он је један, од двоје осумњичених, за којима се трага.

Фото: А. Станковић

 

Према наводима кривичне пријаве, како саопштавају из Трећег тужилаштва, поменутих 10 осумњичених је у саизвршилаштву из канцеларије за ордење, која се налази у десном крилу СИВ-а извршило тешку крађу државне имовине и то 43.000 државног ордења изузетно велике вредности.

Осумњичени су саслушани и сви су изнели одбране.

Након тога је Тужилаштво поднело суду предлог да се према четворо осумњичених одреди притвор, а за двоје распише потерница и одреди притвор, јер нису доступни државним органима.

Према преосталих троје осумњичених да се изрекне мера обезбеђења несметаног вођења кривичног поступка.

Треће основно јавно тужилаштво у Београду наставља са Управом криминалистичке полиције, Службом за сузбијање криминала даљи рад на расветљавању свих детаља предметног догађаја и рад на утврђивању идентитета свих лица која су учествовала у овој тешкој крађи државне имовине, о чему ће јавност бити накнадно обавештена.

Ко је Слободан Хомен

Слободан Хомен је српски је политичар и адвокат. На седници Владе Србије 24. марта 2011. године именован за функционера задуженог за координацију односа са јавношћу.

Био је посланик у сазиву од 2012-14, а мандат му је потврђен и у сазиву после тога.

Фото: А. Станковић

 

Био је члан Државне комисије за тајне гробнице убијених од септембра 1944. године и посланик Социјалдемократске странке у Народној скупштини Србије.

Он важи и за колекционара одликовања Краљевине Србије и Краљевине Југославије.

БОНУС ВИДЕО:

ПРВИ ПУТ У ЈАВНОСТИ - КОМПЛЕТАН СПИСАК ИМЕНА И ПРЕЗИМЕНА: БИА издаје публикацију