Slobodan Homen, bivši državni sekretar u Ministarstvu pravde i advokat, jedan je od osumnjičenih da je opljačkao desno krilo Palate "Srbija" i iz kancelarije u njemu odneo 43.000 komada državnog ordenja, nezvanično saznajemo.

On je jedan, od dvoje osumnjičenih, za kojima se traga.

Foto: A. Stanković

 

Prema navodima krivične prijave, kako saopštavaju iz Trećeg tužilaštva, pomenutih 10 osumnjičenih je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

Osumnjičeni su saslušani i svi su izneli odbrane.

Nakon toga je Tužilaštvo podnelo sudu predlog da se prema četvoro osumnjičenih odredi pritvor, a za dvoje raspiše poternica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima.

Prema preostalih troje osumnjičenih da se izrekne mera obezbeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa Upravom kriminalističke policije, Službom za suzbijanje kriminala dalji rad na rasvetljavanju svih detalja predmetnog događaja i rad na utvrđivanju identiteta svih lica koja su učestvovala u ovoj teškoj krađi državne imovine, o čemu će javnost biti naknadno obaveštena.

Ko je Slobodan Homen

Slobodan Homen je srpski je političar i advokat. Na sednici Vlade Srbije 24. marta 2011. godine imenovan za funkcionera zaduženog za koordinaciju odnosa sa javnošću.

Bio je poslanik u sazivu od 2012-14, a mandat mu je potvrđen i u sazivu posle toga.

Foto: A. Stanković

 

Bio je član Državne komisije za tajne grobnice ubijenih od septembra 1944. godine i poslanik Socijaldemokratske stranke u Narodnoj skupštini Srbije.

On važi i za kolekcionara odlikovanja Kraljevine Srbije i Kraljevine Jugoslavije.

BONUS VIDEO:

PRVI PUT U JAVNOSTI - KOMPLETAN SPISAK IMENA I PREZIMENA: BIA izdaje publikaciju