Мушкарац П. Х., наставник историје у ОШ "Братство јединство" у Врбасу, ухапшен је због постојања основа сумње да је извршио кривично дело полно узнемиравање једне ученице осмог разреда поменуте школе, сазнаје Курир.

- Догађај је пријављен у Полицијској управи у Врбасу и против наставника Основне школе "Братство јединство" поднета је кривична пријава због кривичног дела полно узнемиравање учињено на штету ученице осмог разреда - потврђено нам је у Основном јавном тужилаштву у Врбасу.

Како незванично сазнаје Курир, наставник историје осумњичен је да је слао непримерене поруке ученици осмог разреда школе у којој предаје, а све се издешавало почетком ове недеље када је девојчица цео случај пријавила својим родитељима.

- Родитељи ученице су потом П. Х. пријавили управи школе, након чега је, како незванично сазнаје Курир, суспендован са свих дужности у школи у којој ради од септембра 2017. године и против њега је покренут дисциплински поступак - каже извор Курира упознат са случајем.

Позвали смо ОШ "Братство јединство", а након што су нас замолили екипу Курира да позеву мало касније, више се нису јављали на телефон.

- Колектив установе је затечен и згранут целим догађајем, поготово што је у питању четрнаестогодишња девојчица - каже извор Курира.

Осумњиченом је, иначе, одређено задржавање, након чега је спроведен јавном тужиоцу Основног јавног тужилаштва у Врбасу ради саслушања и предузимања других доказних радњи у поступку.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".