Да ли је поред  алкохола, у организмима супружника, евентуално било и неких других супстанци, још се утврђује, а токсиколошке анализе које би те сумње требало да потврде или оповргну, још нису завршене, пишу Новости.

Досадашњи резултати обдукције и токсиколошких анализа тела двојице дечака, показали су да је у телима малишана било и етанола који би могао да буде узрок смрти, а не неки пестициди.

Први токсиколошки резултати су, како смо раније објавили, показали да у телима деце постоје одређене супстанце које су могле довести до њихове смрти, али су додатне анализе настављене јер није утврђено да ли је смрт деце проузрокована случајно или намерно.

- Ипак, све супстанце су могле да проузрокују смрт тако да се још вештачи колики је проценат нађен у телима и колико је могао штете да нанесе деци с обзиром на концентрацију и узраст и тежину малишана – сазнајемо од извора упознатог из истраге која је још увек у току.

Фото: Приватна архива

 

Оно што се за сада сигурно зна да деца нису преминула услед насилне смрти и да у овом злочину није учествовало треће лице, али да се са сигурношћу не може утврдити да ли су осумњичени заједно отровали децу или је то учинио отац, односно мајка. На телима деце у кући у Петроварадину, где је пар живео, није било видљивих повреда, нити крви, а на столу је, према незваничним сазнањима пронађена флаша са неком супстанцом.

Мартина и Лав су, држећи се за руке, заједно скочили са 17 спрата солитера у Булевару цара Лазара 7 у новосадском насељу Лиман, а након што је утврђен њихов идентитет, сутрадан, 2. марта у кући у Петроварадину где су живели као подстанари пронађена су беживотна тела њихових двојице синова.

ФОТО: С.Б.

 

У кући су пронађени одређени египатски симболи, а на столу папир са молитвом сатани, па се утврђује да ли је реч о окултизму и да ли су евентуално припадали неком религијском култу, па се истрага  води и у том правцу, а укључени су и стручњаци за секте и религију.

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству

Број 011/7777-000 је СОС телефон који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања, без књижице и без плаћања, а Центар за ментално здравље од 9 до 18 прима без заказивања.

Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати и волонтере Центра "Срце" од 17 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на вања@центарсрце.орг.

БОНУС ВИДЕО: КУЋА СТРАВЕ У ПЕТРОВАРАДИНУ - На штрику мајица са натписом "Будућност је сада"