Према наводима из оптужнице, Брчак је у новембру прошле године у породичном стану у висе наврата физички злостављао супругу, те је ударао ногама, песницама и разним предметима по глави и телу.

Он је жену мучио тако што ју је вукао за косу и њеном главом ударао о зид и увртао јој и повређивао руке наношењем опекотина загрејаним површинама кућног шпорета. То је чинио пред њиховом малолетном кћерком, којој је нанио ударац ногом и нападао је због кућних послова - саопштено је из Тужилаштва Брчко дистрикта.

Поред бруталног физичког насиља у породици, насилник је супругу будио ноћу и није јој дао да спава, те је психички злостављао на начин што јој је псовао, пљувао и вређао, уз претње да ће је и даље окрутно повређивати и убити.

Након што би напустио стан, насилни супруг и отац је жртве насиља више пута закључавао и није им дозвољавао да изађу и насиље пријаве полицији.

Фото: Твитер принтскрин/@radiosarajevo

 

Осумњичени, који је раније вишеструко осуђиван и против кога је у току поступак управо због насиља у породици, ухапшен је 30. новембра прошле године. Након хапшења, њему је одмах на предлог Тужилаштва, а услед опасности да ће утицајем на сведоке ометати кривични поступак и да ће поновити кривично дело, одређен једномесечни притвор.

– Уз даљње продужење ове мере и интензивно поступање Тужилаштва и Полиције у спровођењу истраге, тужилачка одлука у овом предмету донесена је за три месеца. Оптужницом од 27. фебруара, он је оптужен тежи облик кривичног дела насиља у породици, са запрећеном казном затвора од једне до пет година- саопштено је из Тужилаштва.

Пошто је Основни суд у Брчком потврдио оптужницу, те му на предлог Тужилаштва продужио притвор и након потврђивања оптужнице, у овом случају следи наставак кривичног поступка и изјашњење оптуженог о кривици.

У току 2023. године за насиље у породици у дистрикту Брчко пријављено је укупно 26 лица. Истраге су наређене у 23 предмета против 24 лица, а подигнуто је 15 оптужница против 16 лица.

Пресуде су донесене у 16 предмета против исто толико лица, тако што су у осам предмета изречене затворске казне, у шест предмета условне осуде, док је по један предмет окончан изрицањем новчане казне, односно ослобађањем од оптужбе.

(Српска инфо)

БОНУС ВИДЕО: