Некадашња тенисерка Ана Ивановић обрадовала је пратиоце на Инстаграму рецептом за хлеб са тиквицама коме нико не може да одоли. 

Фото: Профимедиа

 

Хлеб са тиквицама је, како каже, идеална варијанта за доручак у коме ће уживати чак и најмлађи чланови породице. .

  • 1 шоља спелтиног брашна
  • 1 шоља интегралног пшеничног брашна
  • 2 шоље тиквица, изренданих
  • 3 зреле банане, изгњечене
  • 2 јајета
  • 1/3 шоље маслиновог уља
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • 1 кашичица цимета
  • 1 кашика екстракта ваниле

Хлеб са тиквицама се једноставно припрема

Сједините све састојке и добро их измешајте да добијете уједначену масу. Сипајте у одговарајући калуп и пеците на 180 степени 50-60 минута, у зависности од јачине рерне.