Nekadašnja teniserka Ana Ivanović obradovala je pratioce na Instagramu receptom za hleb sa tikvicama kome niko ne može da odoli. 

Foto: Profimedia

 

Hleb sa tikvicama je, kako kaže, idealna varijanta za doručak u kome će uživati čak i najmlađi članovi porodice. .

  • 1 šolja speltinog brašna
  • 1 šolja integralnog pšeničnog brašna
  • 2 šolje tikvica, izrendanih
  • 3 zrele banane, izgnječene
  • 2 jajeta
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašika ekstrakta vanile

Hleb sa tikvicama se jednostavno priprema

Sjedinite sve sastojke i dobro ih izmešajte da dobijete ujednačenu masu. Sipajte u odgovarajući kalup i pecite na 180 stepeni 50-60 minuta, u zavisnosti od jačine rerne.