Ива Штрљић често је говорила о оцу Милану, али ретко о брату и полубрату. Милан Штрљић се развео до супруге Славице када је глумица имала 15 година.

- Јако је незгодно када имате 15 година, мама остаје да живи овде тата одлази да живи тамо, а ви са ваших 15 година треба да одлучите, да ли ћете изабрати тату или маму. То је једна страшна ситуација. Ја сам знала шта год да одлучим, ја ћу цео живот бити крива. И то је истина. Ја сам свој осећај кривице читавог свог живота носила са собом. Ја сам знала да ако са 15 година кажем идем са татом, да ћу можда повредити маму, ако кажем идем са мамом, да ћу можда повредити тату. Мене та одлука није напустила никада. Ја сам стално имала пресликан осећај кривице - испричала је Ива гостујући у емисији "На терапији код Славице Ђукић Дејановић" на ТВ "Блиц", а онда открила шта је оно што је увек болело.

Фото: Репринт ТВ Новости/

 

 

- Знате шта ме је на пример болело увек, болело ме је то што сам се стварно увек трудила, пошто је мени тата страшно недостајао, ми већ доста дуго не живимо заједно, прошло је ево већ 20 година ја сам се стварно за саму себе борила, трудила, са једном морам да кажем ипак, отежавајућом околношћу. Он јесте човек који је отишао одавде, ја сам морала ту чињеницу на неки начин да победим што није једноставно. На различите људе наилазите кроз живот, нису сви као ви, нису сви отворени, добронамерни, неки су помало и љубоморни, неки су замерљиви, неки траже неку грешку, неки ће у вама видети грешку, а ви нисте ни за шта криви и зашто би уопште дете било криво за било шта кад то нема везе са дететом. Много тога сам морала да победим на свом путу да бих данас овде са самопоуздањем снажнијим него икад седела и разговарала са вама на ту болну тему. Мене је то болело више него што сам ја то показивала. Мени је он фалио више него што сам ја то икада икоме говорила, мени је недостајао неко да се обратим када ми је тешко и неко да ми помогне. Мене је погађало када видим на пример шта све његове колеге раде за своју децу што за мене није учињено, што је у реду да ме погоди. Болело ме то што ће неко да каже да сам нешто добила због тате, а нисам добила баш ништа....

Фото: АТА имагес

 

 

Славица је Иву прекинула констатацијом да је отац то једном и рекао да је наследила његов дар за глуму и да сматра да је то највећа предност коју од њега има, да живе у две државе, да немају могућност да буду превише блиски, а чак је једном рекао и да нема жељу да се пред камерама појави са њом.

- То ме је изузетно заболело. Зашто да се не појави пред камерама са мном? То ме је заболело. Ја мислим да је он то рекао зато што није умео ништа... Зато што мислим да он много слабије и много мање елоквентно уме да комуницира са новинарима од мене - рекла је искрено задржавајући сузе Ива.

 

 

После развода од Ивине мајке, Милан се скрасио крај Даше, са којом је добио сина Франа.

− Фране беспрекорно говори енглески, воли борилачке вештине и жели да учи јапански ‒ открио је Милан Штрљић једном приликом.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: