Водитељка Јована Јоксимовић у емисији "Блиц дан" говорила је о начину на који проводи 8. март и како негује свој изглед.

Она је причала и како изгледа остатак њеног дана након што заврши јутарњи програм на "К1" телевизији.

- Ја након "Уранка" скинем шминку и идем на "Танјуг". Мој дан креће око пет ујутру, завршава се око шест,седам поподне , на телефону, ужурбано је све и нешто на шта сам навикла. Ја имам срећу што су ми деца у школи до пола четири, па онда некако од ујутру до пола четири је океј да нисмо заједно па се некад и трудим да одем раније кући. Нема организације у овом нашем послу некада закажете интервју поподне, некада касно увече, диктирају вам услови и ваш начин рада и пробате да се прилагођавате. Пробате да у том прилагођавању ускладите и породицу и пријатеље и некако гурате.

Данас је 8. март, дан жена. Шта он за Вас представља и како га прослављате?

Фото: АТА имагес

 

 

- Ја мислим да треба поштујемо све датуме који су кроз историју изборили нека наша права, мислим да треба да га обележавамо, али да ли за мене лично нешто представља – не. Волим пошто ми деца иду у школу да радимо оно што смо и ми радили када смо били мали, да учитељицама укажемо неки знак пажње па да децу подстакнете да припреме нешто.

Жене које вас прате стално се питају како одржавате ваш изглед, па колико вам заправо жена постављају исто питање да друштвеним мрежама?

- Ја морам да вам кажем да ја нисам неко ко на друштвеним мрежама поставља да ли сам сада код козметичара, или сам мало пре тренирала немам ту врсту интеракцију са људима који ме прате. Нашла сам неки свој баланс, мало посао, мало приватно и то је нешто што мени прија и можда могу да кажем да нисам неко ко се најбоље снашао на тим друштвеним мрежама. Ја не кријем ништа из свог живота и није да не качим због тога, ја сам јавна личност и то сам сама бирала, али ја се не осећам пријатно. У последње време сам почела да размишљам о томе да шта год ме интересује ја потражим на друштвеним мрежама и гледам шта други људи раде, и онда је у том смислу ваше питање потпуно логично.

Који би одговор свим женама био на питање: "Како се негујете и колико времена посвећујете себи?"

Фото: АТА имагес

 

 

- Ухватили сте ме у врло специфичном тренутку јер се ја до пре три недеље уопште нисам бавила собом, океј козметика, то је нешто што ја волим, имам своју дневну негу. Кренула сам са Жељком да играм Падел у Грчкој, то је игра која се игра у пару и нешто што вам изазива и смех и свађу. Кренула сам и на пилатес недавно, и схватила сам да ми баш прија. Једем шта хоћу, играм падел и идем на пилатес.

Колико Вам је било тешко као жена да се изборите за себе у медијима?

- Баш сам недавно размишљала о томе како се моја генерација данас и девојке од 20 до 30 година можда и не разумемо. У ствари то су жене којима смо ми градиле тај пут да данас не значи не, и да то нећу и то не морам је скроз океј. У моје време на тим почецима кад си млад немаш никаква права, не ако си женско него и ако си мушко. Волонтираш, гледаш у старије као у бога и чекаш својих 2 минута славе. У том смислу је потпуно другачије, данас ви дођете у неку редакцију, дође млада особа, добије плату, стално запослење и просто се добро осећа. Према женама у новинарству је увек владала та једна стигма – „Шта ти знаш? Ако си се лепо средила то значи да ниси довољно паметна, што лепше изгледаш то ти је мањи мозак." То је био наратив који је мене сачекао у медијима. Ја када сам почињала и била је таква ситуација да када водите јутарњи програм на РТС-у да треба да носиш мало шминке, мени су рекли да нисам кренула на маскенбал када сам се средила. То су све ствари који се мојим колегиницама, па и вама и мени стављају на терет. Ја мислим да смо ми кроз РТС успели да направимо ту естетику другачију а то је да треба људи да се лепо среде и да то не значи да ниси довољно паметан. Ја сам случајно завршила у медијима, био је конкурс на БК где сам се ја пријавила из других разлога, а у ствари сам завршила на телевизији. Стварно волим овај посао, привилегија је да можеш данас да се бавиш оним што волиш. Када завршим емисију ја сам уморна, али сам и срећна и провела сам се супер. Успела сам да обрађујем теме које мене интересују и да се лепо проведем, јер замислите да се четири сата дневно досађујем.

Фото: АТА имагес

 

 

Како реагујете на гласине да вас се саговорници плаше да дођу код вас у емисију?

- Ма не плаше се мене, то су глупости које се пишу по новинама. Код мене се сви супер проведу.

Много се коментарисао и ваш интервју са Ведраном Рудан, да ли вас је увредила и да ли сте се наљутили на њу?

- Ја Ведрану знам 20 година. Увек нађемо начин да се прича о гостовањима, она је ту мало вештија. Немам разлога никада да се наљутим, ако желим да одговорим ја ћу одговорити. Што се Ведране тиче, њој је све опроштено.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: