Вајолет Гарати, из Шефилда, ради у градском хотелу Кенвуд Хол последње 32 године, али је због повреде морала да престане да ради.

Последњи дан на послу обележиће журка за породицу, пријатеље и колеге.

Упитана како се осећа због одласка у пензију, госпођа Гарати је рекла за Би-Би-Си Радио Шефилд: „Не баш добро, јер сам уживала у свом послу“.

Пореклом из Линколншира, Вајолет Гарати се преселила у Шефилд са осам година и радила је различите послове пре него што је преузела посао чистачице у дворани „Крусибл“.

Ово место, познато по томе што је било домаћин Светског првенства у снукеру, пружило је прилику госпођи Гарати да упозна низ великих имена тог спорта.

Фото: Профимедиа

 

Пошто је у 60. години напустила ово радно место, убрзо је схватила да јој је досадно и када јој је пријатељ поменуо да се тражи конобарица у хотелу „Кенвуд хол“, одлучила је да се пријави за посао.

Испоставило се да су многа позната лица која је упознала у „Крусиблу“ одседала у хотелу и да су је препознали.

- Били су дивни - каже Вајолет, и додаје да ју је Кен Дохерти једном препознао у кафићу и пришао и загрлио је.

Радећи у хотелу имала је прилике да се сретне и са сер Аланом Шугаром, и сећа се да га је једном приликом, док је поспремала сто после доручка, питала жели ли још нешто. Када јој рекао „не“ узвратила му је са „У реду, онда си слободан“.

- Скоро да је пао са столице од шока - сећа се госпођа Вајолет.

Нада се да ће сада као пензионерка имати више прилике да време проводи са породицом коју већ чини 16 унучади и 22 праунучади.

- Имам веома брижну породицу која ме води на ручкове, идем у свој друштвени клуб три пута недељно, а такође се бавим и плесом - открила је госпођа Вајолет.

Њен син Шон је рекао: „Зовемо је породична пастирица. Сада је наш ред да бринемо о њој."

БОНУС ВИДЕО:

(Блиц)