Британски медији објавили су последње фотографије принцезе Дајане. Фотографије су настале непосредно пре, али и након несреће.

Слике које раније нису приказане у јавности објавио је иследник Скот Бејкер упоредо са почетком истраге о смрти принцезе, која је погинула у саобраћајној несрећи у Паризу 31. августа 1997.

Међу фотографијама је и последња слика Дајане пре смрти. На њој се види принцеза која седи позади са Додијем ал Фаједом, док су напред њен телохранитељ Тревор Џонс и возач Хенри Пол.

Али, у међувремену је објављен и видео, на којем се јасно види шта принцеза ради само пар сати пре своје погибије.

Фото: Профимедиа

 

Брак осуђен на пропаст

Принцеза Дајана била је удата за тадашњег британског престолонаследника, принца Чарлса III.

Свима је добро познато да у њиховом браку од почетка нису цветале руже Чарлс је и пре брака са Дајаном био заљубљен у Камилу Паркер, а ту везу је одржавао током читавог брака.

Дајана се у браку са Чарлсом осећала лоше, а сломљено срце је лечила на разне начине. Имала је више љубавника. Поред осталих и Берија Манакија, који је радио у њеном обезбеђењу и лондонског лекара Хасната Кана.

Фото: Профимедиа

 

Љубав на крају живота

Принцеза Дајана погинула је у 36. години. Последње године живота провела је у срећној вези са египатским богаташем Додијем Ал Фаједом.

Њега је упознала у палати његовог оца, након чега су убрзо и отишли заједно на летовање.

Последњих месец дана свог живота провела је са Фаједом, а заједничка трагична судбина одвела их је у смрт у саобраћајној несрећи у Паризу.

Њих двоје снимљени су последњи пут у луксузном хотелу Риц у Паризу, а фотографије из лифта на којима се нежно држе за руке усликане су само сат времена пре несреће.

То је био последњи леп моменат, јер након тога им је остало само 60 минута живота.

Последњи сати Дајаниног живота

Како се наводило, Доди је рекао да је Дајана узнемирена због много папараца испред хотела, па су хтели да оду и сакрију се у његов стан на Јелисејским пољима.

Доди је смислио план да се отараси папараца који су јурили Дајану и њега, тако што је хтео са својом партнерком да изађе на задњи улаз хотела Риц. Обезбеђење му је рекло да не раде за њега и да ће хотел напустити само ако добије очево одобрење за то.

То је било последње вече пре него што је Дајана требало да се врати у Лондон, а ту је Мохамед ал Фајед, Додијев отац, попустио и дозволио сину да иде.

Новинар Ендру Нил је навео да му је Додијев отац рекао да је његов син одлуку да са Дајаном оде из хотела донео у последњем тренутку.

- Према свему што ми је рекао, нико није могао да чека у заседи да их убије јер нико није унапред ни знао где ће они ићи. На крају је омиљена принцеза умрла трагичном, али прозаичном смрћу, због пијаног возача који је пребрзо возио - рекао је Нил.

Фото: Танјуг/АП

 

Он је још додао:

- Можемо само да се питамо јесу ли последње речи изговорене у аутомобилу биле Додијеве и да ли је говорио возачу: "Вози брже, брже".

БОНУС ВИДЕО:

 

(Информер)