Тинејџер (19) Фебрио де Зојса, држављанин Шри Ланке, оптужен је за убиство. Он је у то време живео у кући, каже полиција. Полиција Отаве потврдила је да је најмлађа жртва имала два и по месеца. Беба је рођена у Канади, али породица је била нова у земљи. Одговарајући на питање новинара, полиција је потврдила да је то највеће убиство у последње време.

Жртве су идентификоване као мајка Даршани Банбаранаиаке Гама Валве Даршани Дилантика Еканиаке (35) и њена деца - седмогодишњи дечак Инука Вицрамасингер, четворогодишња ћерка Ашвини, двогодишња Рињана и двогодишњак Кели.

"Бесмислен чин насиља"

Шести мушкарац - Амаракунмубијајансела Ге Гамини Амаракон (40) такође је пронађен мртав. Отац и супруг настрадалих пронађени су на лицу места. Он је хитно превезен у болницу, где је и даље у тешком стању.

Шеф полиције Отаве Ерик Стабс рекао је новинарима: „Ово је био бесмислен чин насиља почињен над чисто недужним људима".

"Нема претње по јавну безбедност"

Он је такође потврдио да је за сва убиства и рањавање коришћен "предмет налик ножу". Полиција каже да је покренула сложену истрагу. Они су такође потврдили да раније нису имали интеракцију са осумњиченим или породицом.

Језив злочин одиграо се у области Баравен у канадској престоници Отаве, а полиција је позвана на лице места нешто пре 23 сата по локалном времену. Полиција је прво позвана на лице места због извештаја да је тата викао на улици.

- Не постоји стална претња по јавну безбедност - каже полиција Отаве.

(Мирор)

БОНУС ВИДЕО: