Према неким истраживањима он ће ове јесени однети победу и вратиће се у у Белу кућу.

Ипак, овог пута о нешто интересантнијим темама, односно, пет ствари које можда нисте знали о главном човеку једне од највећих сила планете.

Фото: Профимедиа

 

 

1. Љубитељ америчког рвања и учесник истог

Један од најнереалнијих тренутака каријере Доналда Трумпа било је његово бављење рвањем. Дуго се дружи са Винсом Мекмахоном, колегом милијардером и извршним директором организације кечера, а његов казино у Атлантик ситију 1998. године био је домаћин једном догађају.

То је довело до исцениране борбе 2007. године између двојице рвача који су играли Трампа и Рози О' Донел 2007. Лажни Трумп послао је торту у лице Рози и главом је пробацио кроз ужад.

Другом приликом је ошишао Мекмахона у рингу, након што му је спремио "сачекушу".

 

 

2. Пати од мизофобије

Амерички председник се плаши микроба, што је открио у интервјуу из 1993. године рекавши да "пере руке што је више пута дневно могуће и да воли да пије кроз сламчицу. Такође, плашио се да наочаре могу да буду подобне за многе микробе.

- Волим то. Волим чистоћу. Чистоћа је добра ствар. Не само руке, тело, све - рекао је тада Трумп и признао да би му гермафобија могао бити психолошки проблем, али и додао да никада није тражио професионални савет за своје компулзивно понашање.

3. Фризуру му сређује искључиво Меланија

Највише пажње привлачи његова фризура која је понекад лоша. Његова карактеристична техника забацивања косе наилази на исмевање, али му не смета.
У интервјуу 2004. године бизнисмен је рекао да му је вереница Меланија сређивала фирузру.

- Морате јој заиста веровати. И успут, она је много уметнија него што би моја коса показала. Али она верује да, ако вам се нешто допада такво какво јесте, треба то оставити. Не замара се много са косом.

Ипак, многи сматрају да данас иде у "Л'апартмент", салон преко пута "Трамп торња".

Фото: Профимедиа

 

4. Брза и нездрава храна

Према најновијим физичким подацима, Доналд Трамп је тежак нешто преко 110 килограма, што је медицински прекомерно. Лекар Беле куће напомиње да је председник и поред тога, доброг здравља.

Критичари оптужују Трампа за нездрав начин исхране, која углавном укључује оброке од млевеног меса, одреске и брзу храну, заједно са обилним количинама дијеталног сока.
Трамп није одувек јео тако. У својој књизи из 2004. године "Мисли као милијардер", рекламирао је такозвану дијету Мар-А-Лаго, за коју је сматра да му је "спасила струк". Обухватала је здраву, свежу и минимално прерађену храну попут поврћа на пари.

Изгледа да су се ствари промениле у кампањи током 2016. године, када се Трамп ослањао на "Бургер Кинг", "МцДоналд'с" и "КФЦ". По његовим речима, није се радило само о укусу и времену, већ и хигијени.

5. Хронично кратко спава

Још једна Трампова особина која иде у супротност са уобичајеним медицинским препорукама је његово необично спавање. Млађи Трамп рекао је у интервјуу 1990. године да спава не више од четири сата дневно - и очигледно је веровао да му то пружа конкурентну предност у послу.

- Имам пријатеље којима треба дванаест сати у ноћи и кажем им да су у великом неповољном положају у вези са играњем игре - препричао је.

То се није променило када је постао председник: Трумп је открио да обично иде у кревет у један ујутру, а да се буди се у 05:00 да једе, чита новине и гледа телевизију.

Његов лекар је то потврдио и новинарима.

- Вероватно је такав цео свој живот. Он је само један од оних људи којима једноставно није потребно пуно сна - рекао је доктор Рони Џексон у јануару 2018. године.