Како је испричао за медије, његов брат се борио да спасе живот војника на Кошарама, али је на санитетско возило у којем је био с колегама бачена бомба.

Фото: Теодора Ћирић

 

 

- Тог несрећног дана изгубио сам вољеног брата, пред којим је био живот. Тек је био засновао породица. Иза себе је оставио две ћерке, које су у то време биле мале, једна је имала три, а друга годину дана. Живео је за породицу, а дао је живот за отаџбину. Желео је да спасе војника који је био погођен, али је нажалост убијен заједно са трудном докторком која је била у санитету. Минобацачима су погодили санитет и сви су на месту остали мртви - испричао је својевремено Вања.

Целу породицу ова трагедија завила је у црно, а да је он у спомен на вољеног брата, свој живот посветио томе да некоме помогне и то ради и данас.

Фото: Јутјуб принтскрин/Blic TV

 

 

- Мој брат је дао живот ја могу да му учиним бар толико да људима олакшам живот на земљи. Волео бих да он буде пример младима јер ову земљу неће имати ко да брани. Данашња омладина, нажалост, нема праве узоре - рекао је Вања

Осим искрене љубави, узајамног поштовања и разумевања, Вања и Снежана Дуришић прошли су кроз исти бол губитка. Њој су за кратко време умрли брат, муж и отац, а и њу је, баш као и Вања, у тим тешким тренуцима спасла вера. Снешка и Вања су и данас складан пар, обоје посвећени свом посла, али и једно другом.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: