Наиме, текстописац и композиторка Александра Сара Милутиновић и композитор, извођач и продуцент Марко Кон, гостовали су у јутарњем програму на К1 где су коментарисали буру која се подигла око Беовизије 2024.

Фото: РТС Принтскрин, Јутјуб принтскрин/ RTV Pink Official

 

 

Они су коментарисали два највећа фаворита ове године, Теyа Дору која је победила и однела највише гласова од стране жирија, и Бресквицу која је завршила на другом месту и која је освојила највише гласова од публике.

- Једна је изразито профилисана да звучи као етно, на тај неки јузњачки мелос и ритам, а друга песма је више у наративу и емоцији дотакла наш исконски део душе - рекла је Сара.

Фото: Јутјуб принтскрин/ K1 Televizija

 

 

- Што није "Рамонда" патриотизам ако знамо шта је, како смо дошли до тога да она није, а "Гнездо орлово" јесте? питао је водитељ.

- Десила се поларизација у јако незгодном политичком тренутку, можда су се људи и због тога на срчанији начин опредили за фаворита. Видимо из самог избора да је то било врло близу и не би погрешили шта год да је отишло - објаснила је Сара.

- Е овако, то се хиљаду пута до сада десило, сваки пут имамо некога ко... Наш изабрани представник никад није био по вољи свих. Такмичила се некад и Лепа Брена, била је фаворит народа, па није отишла. Теодора ће носити српску заставу, а чим има заставу има и политике. То је фестивал лаких нота, мислим... - рекао је Марко Кон.

- Од свих песама на званичном каналу израелска и српска имају закључане коментаре на Јутјубу. Израелска зна се због чега, а српска - због коментара Срба (смех) - додао је Кон.

Фото: Јутјуб принтскрин/ K1 Televizija

 

 

- За кога би ти гласала? - питао је водитељ Сару.

- За Теyа Дору, то је песма која је мени лично била фаворит, што не значи да не бих Бресквици дала неки глас. Кад сам ја била члан жирија, Хуррицане не би отишао да није било стручног жирија, него би по гласовима публике отишао Андрија Јо - рекла је Милутиновићева.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: