Ерин Гибсон, мајка преминуле девојке предводила је сломљеног срца традиционалну поворку са коњском вучом улицама јужног Лондона где је 20-годишњакиња одрасла. Она је носила љубичасто одело за панталоне јарких боја, а ожалошћени су носили љубичасте траке у част Моргана јер је то била њена омиљена боја, преноси Дејли мејл.

Ковчег умотан у британску, португалску и ирску заставу, које су означавале порекло њене породице, носила је кочија, коју су пратили њена породица и пријатељи.

Саобраћај је стао, а најближи су изразили саучешће породици док су ожалошћени пролазили поред њене основне школе и омиљене продавнице у том делу енглеске престонице. 

Подсетимо, Морган је умрла од компликација након операције у српској болници у јануару након што је њен повратни лет из Истанбула морао принудно да слети у Београд када јој је позлило.

Њена мајка је упозорила друге на ризике тражења естетске хирургије у иностранству и осудила је клинику у Истанбулу што је пустила њену ћерку само три дана након неуспеле операције док је имала инфекцију.

Фото: Тикток принтскрин

 

Кремирана је уз песму "Dancing in the Sky", а њена млађа сестра прочитала је пред окупљенима писмо које је написала за своју сестру.

- Имала је предивно срце. Волела је да пева и кува. Памтићемо те по љубичастој боји. Памтићу те по касним телефонским разговорима, по твом одразу - прочитала је Бека, пише Дејли мејл.

Њена мајка и отац су све време плакали док су последњи пут додиривали сандук.

- Морган, волим те душо. Видимо се поново - рекла је кроз сузе њена мајка.

Ерин је касније у изјави за "Мирор" открила да јој је мртвозорник рекао да ће бити спроведена истрага о смрти њене ћерке.

- Овако нешто никада није требало да се деси. Њен организам то није могао да поднесе. Њени органи се нису само угасили, они су били прожети отровом који је све зауставио. Мртвозорник ми је рекао да је ово требало да се спречи.. Моје јадно дете је било пуно отрова, такву нису смели да је пусте у авион. Била је осуђена на пропаст и пре него што је авион принудно слетео - рекла је она.

Она је затим позвала све који рекламирају овакве операције да јасно назначе који су ризици овако осетљивих хируршких захвата.

- Волела бих да се уведе "Морганин закон" који би спречио да се овако нешто деси још некоме у будућности. Козметичком туризму мора да се стане на пут - рекла је Ерин.

Морган је годинама трпела малтретирање због своје величине и тражила је естетску хирургију без знања својих родитеља, преноси Дејли мејл.

Пре поступка, Морган је имао виртуелне консултације са турском компанијом у септембру 2023. пре него што је резервисао операцију у јануару.

Њена сестра Кејли Рибеиро (26) молила ју је да не пролази кроз операцију која носи низ компликованих здравствених ризика када јој је Морган рекла за своје планове.

Њен дечко Џејмс тврди да болничко особље и преводиоци који су разговарали са њом нису помињали опасности повезане са операцијом пре него што је Морган отишао под нож.

Организација која је повезала Моргана са турским хирургом негирала је било какву неправду.

БОНУС ВИДЕО: