Морган је почетком јануара са дечком отпутовала у Турску са дечком, како би имала операцију желуца, коју је платила око 3.000 евра. Млада девојка се одлучила на овај потез јер је била малтретирана због своје прекомерене тежине, а није желела да буде на подугачкој листи чекања у Британији, наводи Дејли Мејл.

У Турској је оперисана 5. јануара, а три дана касније речено јој је да је безбедно да врати кући. Морган и њен дечко Џејмс Брустер (19) укрцали су се у авион за Лондон, али је њој нажалост позлило током лета, због чега је летелица хитно приземљена у Београду, где је Морган, упркос свим напорима наших лекара, преминула.

Наши лекари су открили да јој је током интервенције у Турској пресечено танко црево, што је довело до инфекције.

Лекари су током операције морали да уклоне више од 10 центиметара танког црева, али је код Морган 9. јануара дошло до срчаног застоја, због чега је стављена у индуковану кому. Четири дана касније преминула је у болници у Београду.

Фото: Тикток принтскрин

 

Породица младе Британке рекла је да нису знали да је планирала операцију. Све су сазнали тек који дан пре него што је отпутовала за Турску и били су веома забринути.

Њена сестра Кејли (26) молила ју је да не идде на операцију због бројних ризика. Мајка Ерин (44) покренула је акцију прикупљања новца, како би Морганино тело допремили у Енглеску.

- Као малу су је стално шиканирали, јер је одувек имала проблема са вишком килограма и много јој је било тешко због тога - рекла је Ерин за британски Индепендент.

Мајка објашњава да није знала за операцију све док се Морган није укрцала у авион.

- Када сам сазнала већ је било прекасно, она је већ била у авиону. Имала сам неки лош осећај, јер сам чула свакакве приче о Турској. Никад нисам хтела да се ово догоди мојој ћерки - испричала је Ерин.

Како преносе британски медији, Морган је имала онлине консултације са турском компанијом у септембру 2023. године, а операцију је заказала за јануар.

Њен дечко тврди да болничко особље и преводиоци у Турској нису поменули опасности од операције пре него што је Морган отишла под нож.

Организација која је Морган повезала са хирургом у Турској тврди да ништа лоше није урадио.

Њен дечко се сећа како је имала јаке болове у авиону по повратку кући и да је била врућа.

- Стјуардеса јој је дала лед и воду, а како је све теже дисала, одвели су је у предњи део авиона где има више места и тамо су јој ставили маску за кисеоник. Било ми је јасно да нешто није како треба - рекао је дечко.

Из WizzAir-а су потврдили да је на лету Истанбул-Лондон дошло до принудног слетања у Београд, јер је птунику била неопходна хитна медицинска помоћ.

БОНУС ВИДЕО: