Певачица има богату музичку каријеру иза себе, а велику пажњу јавности привлачи и њен приватни живот. Лепа се удавала четири пута, а једном приликом је испричала како јој је један муж претио да ће је убити, као и како је другог ухватила у превари.

Прве музичке кораке направила је већ са десет година, постала је свесна свог певачког талента и одлучила да се посвети музици. Као девојчица, наступала је у задружним домовима, где је привлачила пажњу публике.

Фото: АТА имагес

 

 

Међутим, суочавала се и с тешкоћама у виду супротстављања њеног брата, који није желео да она постане певачица:

- Сваког месеца је била аудиција по неким градовима па сам бежала од брата. Добијала сам батине од њега, шамарчине и пацке по рукама. Није ме дозвољавао да будем певачица. Био је инжењер економије и није давао да певам по кафана и да ме малтретира неко. Сада када сам постала Лепа Лукић рекао је да сам знао да ћеш то постати, никада ти не бих бранио, рекла је певачица у емисији "Пулс Србије" на Курир телевизији.

Један од кључних тренутака у Лепиним почецима био је њен наступ на једном великом скупу у Александровцу, где је било присутно између 15.000 и 20.000 људи. Упорна и храбра, Лепа је покушала да привуче пажњу познатих певача Радојке и Тине Живковић.

Фото: Д. Миловановић

 

 

- Отишла сам у Александровац, тамо је била берба грожђа и било је 15 до 20 хиљада људи. Тамо су били Радојка и Тине Живковић. Питала сам Радојку да ли могу да отпевам једну песму, а они ме гледају не знају ни ко сам ни шта сам. Иначе тада сам имала 17 година. Она је мени рекла да је сва знојава и да треба опет да се пресвалачи како би изашла на бину и да нема времена и затвори ми врата. Ја сам јој опет закуцала и када је отворила ја сам плакала као киша. Молила сам је само да ме чује уз хармонику. Запевала сам песму Зоре Дубљевић и она је остала без текста. Питала ме је где живим и ја сам рекла у једном селу код Краљева, Милочај. Она је рекла тад: 'Дете ја ти прогнозирам велику каријеру. Ја се не питам али има Рајко Лаловић', он је био главни са РТС-а. Позвала га је и ја сам одмах заплакала, јер кад ми сузе виде одмах ме пусте. Он је пао на моје сузе и дао ми је да отпевам једну песму, али сам ја тада отпевала 5 песама, истакла је певачица.

Након тог кључног тренутка, Лепа је отишла у Београд и тамо је наишла на Петра Танасијевића, који јој је понудио снимање плоче. Лепа је снимила четири песме које су постигле огроман успех и обележиле почетак њене каријере. Већ од 1967. године, Лепа Лукић постала је добро познато име на музичкој сцени, а њен талент и харизма освајали су срца публике. Захваљујући сарадњи с издавачком кућом ПГП, Лепа је остварила значајан успех и стекла широку популарност.

- Ангажовао ме је ПГП да радим за њих, уговор је био од 5 година и да ми купе стан и да ја отплаћујем од процента. Ја сам у џаковима зарађивала паре. Успела сам да отплатим стан за месец дана од процента. Позвао директор и рекао: 'Лепа, ти си стан отплатила и сада можеш да га подижеш лично'. Ја сам тада знала да када снимим плочу да ће то сигурно да прође, рекла је певачица.

БОНУС ВИДЕО: