Ксенијин ујак из Америке Никола Костић решио је да, за разлику од своје сестре Љубице, Ксенијине мајке, која се зарекла да никад јавно не говори о томе, исприча како после 10 година стоје ствари између њих и црногорске породице Каписода.

Фото: Јутјуб принтскрин/С Продуцтион/АТА имагес

 

- Не долазим баш сваке године на помен, али ове ћу доћи - започиње разговор Никола пре 3 године. Костић је потом објаснино како он тугу лечи поносом због онога што је Ксенија била и што је, како каже, била њихова. Међутим, мајци је теже да у било чему нађе утеху.

Никола је онда испричао и како му је пао камен са срца када је, сад већ пре четири године коначно скупио храбрости да се суочи са Филиповим оцем Мирком Каписодом.

Фото: АТА имагес

 

Иако му није било свеједно, смогао је снаге да стане пред њега и да попричају очи у очи. Без обзира на то што је, како каже „Филип две породице завио у црно“, Костић и његова сестра не желе да осуђују његове родитеље.

- Ја имам доста пријатеља на Цетињу, један пријатељ се бавио мото тркама, као и Филипов отац. Знали смо се још од раније из виђења из те приче, али никако нисам могао да повежем да је то тај човек. Он је хтео да се видимо, покушавао је да дође до мене преко једне заједничке пријатељице и ја сам то тада одбио. Касније сам тражио телефон, да га позовем кад будем спреман, и то се догодило пре годину дана. Отишао сам у Подгорицу и видео се с њим. Није нам било пријатно. Штавише, ја сам био у бољој позицији од њега јер сам се припремио за то. У једном тренутку сам одустао, па сам га опет накнадно звао. Видели смо се на неком петом месту, ван града у неком ресторану како нас нико не би видео јер нас обојицу знају. Њему је било много теже.

Фото: Немања Костић

 

Костић има разумевања за Момира Каписоду и прича како је и он имао обзира и избегавао случајне сусрете са њим.

- Он ми је говорио: „Кад си ти у граду, ја не излазим у град, не због тога што се плашим, него да не буде непријатно и нама, и нашим заједничким пријатељима. Свима је лакше откако смо се видели. Филипов отац ми је на крају рекао:

- Од када се то десило ниједном нисам отишао у Београд. Али, ако одем, прво ћу отићи Ксенији на гроб“. Стварно је велики човек, свака му част. Добро се понео - испричао је Ксенијин ујак, а онда открио и како је на сусрет са Каписодом реаговала његова сестра Љубица:

- Када сам се вратио у Београд, Љубица није ништа знала. Нисам желео ништа да јој причам телефоном већ кад се видимо. Само ме је загрлила, пољубила ме и рекла „Знала сам“. Није била ни за то, а ни против тога - завршава певачицин ујак пре три године.